Darbeciyi yakalatan ihbar: Birlikte çalıştığı...

Firari Yurtta Sulh Konseyi üyesi pilot Yarbay Özcan Karacan’ın, daha önce birlikte çalıştığı bir teknisyenin ihbarıyla yakalandığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 18.08.2017 06:42 GÜNCELLEME 18.08.2017 09:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast planından Ankara’daki polis araçlarının ve ambulansların vurulmasına en kanlı talimatları verdiği belirlenen eski kurmay yarbay Özcan Karacan’ın, Antalya’da yakalanmasına ilişkin önemli ayrıntılara ulaşıldı.

İHBAR 15 AĞUSTOS’TA

15 Temmuz öncesi darbe toplantılarına katıldığı belirlenen ve Kara Havacılık Komutanlığı’na ait taarruz helikopterler, pilot ve teknisyenlerinin planlanmasını yapan Karacan’ın, polise 15 Ağustos günü yapılan bir ihbar üzerine yakayı ele verdiği öğrenildi. İhbarı yapanın ise Karacan ile daha önce birlikte görev yaptığı bir teknisyen olduğu ortaya çıktı. Tanınmamak için top sakal bırakan ve zayıflayan Karacan’ı tanıyan teknisyen, polisi arayarak, “Muratpaşa civarında Özcan Karacan’a benzeyen birisini gördüğünü” belirtti. Bunun üzerine harekete geçen polis, teknisyenin ihbar ettiği şahsı 1 gün boyunca takibe aldı.

LEVENT İMİR ADINA KİMLİK

Polis, bir süre izlediği şahsı, Özcan Karacan olduğunu tespit edince önceki gün de kıskıvrak yakaladı. 13 aydır firari olan Karacan’ın üzerinden “Levent İmir” adına kayıtlı sahte kimlik ile ehliyet çıktığı öğrenildi. Polis, daha sonra da Karacan’ın Muratpaşa’da saklandığı eve baskın yaptı. Karacan’ın eşinin de burada saklandığı ve polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtildi. Karacan’ın eşiyle birlikte kaçtığı ve saklandığı kaydedildi.

SAVCI KARŞISINA DA ÇIKACAK

Karacan, şu anda 3 ayrı davada yargılanıyor. Aynı zamanda Yurtta Sulh Konseyi üyesi olan Karacan, Genelkurmay Karargah davası, Kara Havacılık davası ve Cumhurbaşkanlığı suikast davasının sanıkları arasında yer alıyor. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Karacan hakkında 13 aydır firari olduğu sürede örgütsel irtibatının devam ettiğine ilişkin soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Karacan, bu kapsamda savcı karşısına çıkacak ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası nasıl kaçtığı, nerelerde saklandığı ve kimlerin yardım ettiğine ilişkin ifade verecek.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 10
  • Ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Idam idam idam vatan hayinleri idam
    Cevapla
  • Synann 6 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus müdürlüklerinde bu kimlikleri nasıl rahat alabiliyorlar? Hepsi sahte kimlikle dolaşıyor.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc tez zamanda bütün fetöcü hainlerin hepsinin bin türlü belasını versin inşaallah amiiin
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    İyiki yurtdışına kaçamamış
    Cevapla
  • Niye Kaçmamış 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani hakkın öyle ağır suçlamalar var ki. Yurtdışına kaçmamış olması çok ilginç
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ihbar edeni niye açıklıyorsunuz. Böyle sorumsuzluk olur mu...Başına bir şey gelirse hesabını kim verecek...
    Cevapla
  • akl 6 yıl önce Şikayet Et
    İhbar edeni de açıklamasaydınız iyiydi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar