Gülen yüzlü kadeh Gaziantep'te bulundu!

Gaziantep'te 1800 yıllık olduğu tahmin edilen, alnında tac, kulağında ise küpe bulunan yüzü gülen kadın heykeli kadeh, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

GİRİŞ 18.08.2017 10:19 GÜNCELLEME 18.08.2017 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de örneği bulunmayan, alnında tac, kulağında ise küpe yer alan topraktan M.S. ikinci yüzyılda yapıldığı tahmin edilen gülen kadın heykeli kadeh, Türkiye'nin ilk cam müzesi olan Gaziantep'teki Gorgo Medusa Cam Eserleri Müzesi'nde sergileniyor. İç Anadolu Bölgesi'nde 2008 yılında bulunup, Gaziantep'teki müzede sergilenen türlerinden farklı olan ve üst bölümünü kırılan heykel kadeh, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Müze Müdürü İbrahim Halil Algın, gülen insan heykeli kadehin Türkiye’de tek olduğunu belirterek, "Müzemizin açıldığı 2008 yılından itibaren sergilemeye başladık heykel kadeh, gülen yüz ifadesine sahip olması nedeniyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Tarih olarak da milattan sonra ikinci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bir eser. Pişmiş topraktan yapılmış ve kadeh olarak kullanılmış" dedi.   
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • mrts 6 yıl önce Şikayet Et
    müzelerimizin daha gösterişli olması lazım, türkiye de özellikle turistik şehirlerde istanbul antalya izmir gibi şehirlerde turistlerin ilgisini çekecek büyüklükte müzeler inşaa edilmesi lazım çok eksikler var .. hiçbir ülkede böyle kültürel ve tarihi eşyalar bulunmuyor ama gösterişten dolayı son derece ilgi çekiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak