97/4 askerlik sorgulama nereden yapılır? e-Devlet 97/4 askerlik yeri sorgulama sayfası!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 97/4 celp dönemindeki asker alımları süreci başlayacak. Askerlik çağına gelen vatandaşlarımızın; kısa, uzun ve yedek subay olarak görevde bulunma fırsatını elde edebilecekleri askerlik hizmetlerini, hangi il ve ilçede yapacaklarını E-devlet sayfası üzerinden öğrenebilecek. İşte, e-Devlet 97/4 askerlik yeri sorgulama sayfası!

97/4 askerlik sorgulama nereden yapılır? e-Devlet 97/4 askerlik yeri sorgulama sayfası!
97/4 askerlik sorgulama nereden yapılır? e-Devlet 97/4 askerlik yeri sorgulama sayfası!
GİRİŞ 02.11.2017 10:18 GÜNCELLEME 02.11.2017 10:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

97/4 celp döneminde nerede askerlik görevinde bulunacağını öğrenmek isteyen gençler, internet üzerinden araştırmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. 97/4 celp döneminde vatani görevini yerine getirmek isteyen gençler, başvurdukları yerlerin açıklanmasını merakla bekliyor. Kasım ayı itibariyle celp altına alınacak bireyler, 13 Ekim 2017 tarihinde (Tarih değişkenlik gösterebilir) askere ne zaman gidebileceklerini askerlik yeri sorgulama işlemiyle öğrenebilecekler.

e-Devlet sisteminin sağladığı hizmetlerden biri olan e-Devlet askerlik yeri sorgulama sayfası üzerinden tüm askerlik işlemleri takip edilebilecekler. Askerlik yeri sorgulama işlemleri https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir e-Devlet’in resmi web sitesi aracılığıyla giriş yaparak gerçekleştirebilecekler. Ve bu sayede e-Devlet sistemi askerlik başvurusunda bulunacak gençler tüm işlemlerini kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilecekler.

e-Devlet askerlik yeri sorgulama işlemi için ilk adım olarak bir e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek kimliğiniz ile başvuru işleminde bulunabilirsiniz. Başvuru işlemi sonrası 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi kolaylıkla edinebilirsiniz. Sonrasında T.C.kimlik numaranız ve PTT şubesinden size verilen e-Devlet şifrenizle askerlik yeri sorgulama işleminde bulunabilmek için sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-devlet askerlik yeri sorgulama işlemi sayfasında; Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi de yer almaktadır.

e-Devlet sistemi aracılığıyla 97/4 askerlik yeri sorgulama ve askerlikle ilgili diğer tüm işlerin nasıl yapılacağını aşamalar halinde sizin için paylaştık.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

1)e-devlet sistemine T.C kimlik numaranız ve PTT’den alacağınız e-devlet şifreniz ile giriş yapın.

2)e-devlet sayfasının sol üst köşesinde yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayın.

2)e-hizmetler bölümüne tıkladıktan sonra sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna, kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' belirtecini yazdıktan sonra, karşınıza çıkan linke tıklayın.

3)Linkin tıklanmasının ardından karşınıza çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayarak, askerlik yapacağınız birliği kolayca öğrenebileceksiniz.

4)Bu adımların sonrasında ise sırasıyla,Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi sistem üzerinden alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİNİ AŞAĞIDAKİ LİNK ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ:

https://www.turkiye.gov.tr/askerlik-durum-belgesi-sorgulama

ASKERLİK YERİ AÇIKLANDIĞINDA AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

https://www.turkiye.gov.tr/sevk-edilecek-egitim-merkezi

97/4 CELP DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kasım ayı itibariyle celp altına alınacak bireyler, 13 Ekim 2017 tarihinde (Tarih değişkenlik gösterebilir) askere ne zaman gidebileceklerini askerlik yeri sorgulama işlemiyle öğrenebilecekler.

askerlik yeri sorgulama

2017 CELP DÖNEMLERİ:

1997 doğumlu vatandaşların askere alım işlemleri 2017 yılı itibariyle başladı.

2017 yılı celp dönemleri içinde geçmiş yıllarda olduğu gibi yine 4 ayrı celp ayında alım yapılacaktır.

1. celp dönemi olan Şubat celbi,

2.celp dönemi olan Mayıs celbi,

3.celp dönemi olan Ağustos celbi,

4.celp dönemi Kasım ayı celp dönemlerinden oluşmaktadır.

4 celp ayı kendi içlerinde de A ve B grubu olarak 2 ayrı kısma ayrılabilmektedir.

YORUMLAR 1
  • ALTAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetten bedelli askerlik çalışmalarını bekliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası