Belediyelere çifte neşter!

AK Parti’de referandumdan sonra başlayan çalışmalar, sadece isimlerin değişimiyle sınırlı kalmayacak.

Belediyelere çifte neşter!
Belediyelere çifte neşter!
GİRİŞ 19.08.2017 06:02 GÜNCELLEME 19.08.2017 06:06
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İktidar Partisi, il yönetimlerinde başlattığı değişimin bir benzerini belediyeler için uyguluyor. AK Parti, hem bazı belediye başkanlarını hem de belediye yasalarını değiştirecek.

Hürriyet'in haberine göre; AK Parti’de referandumdan sonra başlayan çalışmalar, sadece isimlerin değişimiyle sınırlı kalmayacak. Sistemdeki aksaklıkların değiştirilmesi için birden fazla yasa değişimi de gündemde olacak. İktidar Partisi’nin ilk sınavını vereceği, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler, bu yüzden büyük önem taşıyor. Parti, 7 ay sonra yapılacak genel seçimler ve başkanlık seçimlerinin sonuçları için önemli mesaj içerecek bu seçimlerle ilgili olarak üç koldan çalışma yürütüyor.

BELEDİYE MESAJI İLK MKYK’DA

Çalışmanın ilkini mevcut belediye başkanlarıyla ilgili tarama oluşturuyor. Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığı üstlenmesinden sonra yaptığı ilk MKYK toplantısındaki "Hepsine neşter vurulacak" değerlendirmesinden yola çıkarak, çalışma başlattıklarını anlatıyor. Bu çerçevede, AK Parti belediyeleriyle ilgili olarak, “Yönetim yapısı, yatırımlar, imar çalışmaları, seçim vaatleri yerine getirilme performansı, memnuniyet ve güvenirlik” gibi konularda değerlendirmeler yapıldı. Çalışmanın diğer iki ayağını yasal düzenmeler oluşturuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın taslak çalışmalarını yaptığı iki metnin, yeni dönemde TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. Bunlardan biri, Bütünşehir Yasası olacak. İlçe belediyeleri lehine değişiklik yapılacak. Bu düzenlemenin yanı sıra, tüm yerel yönetim yasalarında genel bir reform gündemde. 

YORUMLAR 13
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz gelinde kahramanmaraş belediyesini görün şen kuzenler belediyesi oldu.umarım biran önce el atılır k.maraş 10 yıl geriye gitti reis gör artık işçilerin maaşını bile zor verir oldular
    Cevapla
  • por.tek 6 yıl önce Şikayet Et
    bircok belediye degismesi sarttt
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    AKP YETKILILERI belediyelerdeki torpil olayini bitirin....
    Cevapla
  • Osmanlı1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler anca sağlam asfaltları kaldırımları söküp söküp yapsınlar. 1 sene önce 6 ay önce yaptıkları asfaltı kazıp bidaha yapsınlar. Sizin hiçmi öngürnüz yok hiçmi vicdanınız yok Allah korkunuz yok. Bu milletin vergisi çok kıymetlidir. Asla hakkımı helal etmicem belediye başkanlarına asla. İşine haram bulaştırmayanlar hariç.
    Cevapla
  • cbs 6 yıl önce Şikayet Et
    İst. Arnavutköy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak