Dilencinin üzerinden çıkanlara kimse inanamadı!

Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri, özellikle cuma günleri cami önlerinde duygu sömürüsü yaparak para toplayan dilencilere karşı operasyon yaptı.

Dilencinin üzerinden çıkanlara kimse inanamadı!
Dilencinin üzerinden çıkanlara kimse inanamadı!
GİRİŞ 20.08.2017 12:07 GÜNCELLEME 20.08.2017 12:07

Cuma namazı çıkışında iki çocuğu ile birlikte dilenen bir kadının üzerinden 1300 TL çıktığı belirtildi.

Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri, geçen cuma günü dilenci operasyonu yaptı. Küçük Sanayi Sitesi Camii'nde 7 ile 10 yaşlarındaki iki çocuğu ile dilenerek namaz çıkışında cemaatten para toplayan bir kadının üzerinden 1300 TL çıktığı belirtildi. F.K. isimli kadının çocuğunun kalp hastası olduğunu söyleyerek para topladığı ifade edildi. Tokat'tan Çorum'a dilenmek için geldiği belirlenen F.K.'nın topladığı 1300 TL'ye el konulurken 109 TL idari para cezası uygulandı.

Vatandaşların dilencilere para vermemesini isteyen Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, "Sokaklarda ve cami önlerinde dilenenlere vatandaşlar itibar etmesinler. Bunlar ihtiyaç sahibi değiller, dilenciliği kendilerine meslek edinmişler. Gerçek ihtiyaç sahiplerine valiliğimiz ve belediyemiz yardımda bulunuyor. Vatandaşlarımız para vermezlerse dilencilerin sayısı artmaz. Vatandaşlarımız bu tür istismarcılara itibar etmesinler" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'