KYK yurt başvuru sonuçları açıklanma tarihi! 2018 Yurt sonuçları e-Devlet

Binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK yurt başvuruları 20 Ağustos itibariyle son erdi. Peki 2017 - 2018 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak ve nereden öğrenilecek? İşte yurt sonuçları sorgulama sayfası ve tüm detayları

KYK yurt başvuru sonuçları açıklanma tarihi! 2018 Yurt sonuçları e-Devlet
KYK yurt başvuru sonuçları açıklanma tarihi! 2018 Yurt sonuçları e-Devlet
GİRİŞ 21.08.2017 09:18 GÜNCELLEME 21.08.2017 09:18

2017 - 2018 eğitim öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kala üniversite tercih sonuçları açıklandı. 14 Ağustos ile 20 Ağustos tarihleri arasından yapılan KYK yurt başvurularının ardından merakla beklenen KYK yurt sonuç tarihi ise öğrencileri heyecanlandırdı. Üniversite eğitimlerini tamamlamak için yurt içinde farklı bir ilde eğitim görecek öğrenciler KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) aracılığı ile yurt başvuru işlemlerini yaptı. İşte 2018 KYK yurt sonuçları açıklanma tarihi ve sorgulama ekranı ile ilgili detaylar...

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

Kredi Yurtlar Kurumu bünyesine yapılan 2018 KYK yurt başvuru sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken geçen senelere göre istinaden yurt sonuçlarının Eylül ayının başında açıklanması bekleniyor. Yurt sonuçları posta yoluyla iletilmeyecek ve KYK yurt başvuru sonuçları e-devlet üzerinden öğrencilere duyurulacak. Sonuçlar ile ilgili net bir tarih açıklaması gelmesi durumunda haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

e-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı’nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

*e-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.turkiye.gov.tr/

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığını hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi:

 “Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2017 Ekim ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”

Öğrencilere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre her ayın 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

->Ön lisans öğrencileri

->Lisans öğrencileri

->Açık Öğretim öğrencileri (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

->İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler

->Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (hazırlık sınıfında burs verilmez)

->Vakıf Üniversitesi öğrencileri

->LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak)

->Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler

->Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler

->İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. 

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSUNU KİMLER YAPAMAZLAR?

->Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

->Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

->Yabancı uyruklu öğrenciler,

->Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,

->Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

->Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci

->Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,

->Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

->Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, burstan yararlanamazlar.

Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

 

ADAYLARIN KYK BAŞVURULARIYLA İLGİLİ DİKKAT ETMESİ GEREKENLER!

->Bu nedenle öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet'e girip, okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleri bürolarıyla görüşerek düzelttirmeleri gerekecek. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapılamayacak.

->Bilgilerinde hata olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

->Ayrıca başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için, e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimlikleri ile PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet'e giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”