İmam Hatipli gençlerden 15 Temmuz mesajı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Silivri’de devam eden Yurtta Sulh Konseyi Duruşması öncesinde yönetim kurulu üyeleri ve şehit yakınları ile basın açıklaması yaptı.

İmam Hatipli gençlerden 15 Temmuz mesajı
İmam Hatipli gençlerden 15 Temmuz mesajı
GİRİŞ 21.08.2017 13:06 GÜNCELLEME 21.08.2017 13:36

ÖNDER adına basın açıklamasını yapan Gençlik Komisyonu Başkanı Abdullah Ceylan, 1,5 milyona yakın öğrencisi ve rakamlarla ifade edilemeyecek kadar mezunu ve mensubu olan imam hatip camiasının bireyleri adına Silivri’de olduklarını ifade etti.

İmam hatip mezun derneklerinin ve imam hatip öğrencilerinin katılım gösterdiği basın açıklamasında 15 Temmuz ihanetinin arkasındaki bütün odaklarla sonuna kadar mücadele edilmesinin beklendiği de ifade edildi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’inin 15 Temmuz Davaları Hakkında Silvri’de yaptığı Basın Açıklaması:

GENÇ ÖNDER 15 TEMMUZ DAVALARI

15 Temmuz 2016 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içine gizlenmiş asker kılığındaki bir grup FETÖ mensubu hain kanlı bir darbe girişiminde bulundular. Gözü dönmüş teröristler başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay Başkanlığı, TRT ve TÜRKSAT gibi birçok kurumu ele geçirmeye çalıştı ve bir yandan da gasp ettikleri uçaklar, helikopterler ve tanklardan ateş açarak istikbalimiz için sokağa çıkan kardeşlerimizi şehit etti.

Bu toprakların ekmeğini yiyen, havasını soluyan ve bu ülkenin sağladığı imkânlar önemli mevki ve makamlara erişen FETÖ ihanet şebekesi 15 Temmuz gecesi ülkemizi elimizden almaya kalkıştı. Fakat üzerlerinden uçan jetlere, ölüm kusan helikopterlere ve üzerlerine doğrultulmuş tank namlularına geçit vermeyen halkımız Türkiye’nin kader gecesinde bir destan yazdı. Darbeyi, darbecileri sabaha çıkarmayıp bir gecede Kurtuluş Savaşı vererek, 15 Temmuz sabahı yeniden doğdu.

250 şehit ve 2 binden fazla gazinin canıyla, kanıyla engel olduğu, milyonlarca halkın destansı mücadelesi ile bertaraf edilen 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçti. İradesine el konulmasına müsaade etmeyen milletimiz ile güç birliği yapan devletimiz darbecilerin tüm yapılardan tasfiye edilmesi için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Darbe girişimi esnasında gözaltına alınan ve sorgularının ardından tutuklanan FETÖ mensupları şimdi adalet önünde hesap veriyor. Türkiye'nin bağımsız mahkemeleri hiç kuşkusuz Anayasa ve yasalar çerçevesinde yargılama sürecini tamamlayacak ve kararını verecektir. İmam Hatipli gençler olarak bizler de; 15 Temmuz ihanetinin arkasındaki bütün odaklarla sonuna kadar mücadele edilmesini beklemekteyiz.

FETÖ davaları ihanet girişiminde bulunan suçluların yargılanmasından öteye, Türkiye’nin darbeler tarihinin kanlı sayfalarına kalın bir çizgi çeken destansı direnişin bir devamı olarak görülmelidir. FETÖ davaları hukukun tecellisidir fakat bir milletin varoluş mücadelesinin en önemli stratejik ayağıdır aynı zamanda. Bizler de imam hatip gençliği ve camiası olarak 15 Temmuz davaların gözlemcisi olarak bugün buradayız. Bu ülkenin geleceğine dair tüm umutlarımızı, büyük ideallerimizi elimizden almaya kalkışan, milletimizin tüm birikimini yok etmeye çalışan FETÖ’ye en masum olarak görüldüğü dönemlerde bile asla sempati beslemeyen ÖNDER ve imam hatipli gençler olarak, 15 Temmuz davaların hem mağduru, hem müştekisi, hem tanığı, hem müdahiliyiz. Davaların görülme aşamasında toplumun sinir uçlarıyla oynanan bazı hadiseler bizleri derinden rahatsız etmiştir. Evlatlarını, annelerini, babalarını, kardeşlerini toprağa veren ve gazi olan kahraman milletimiz şunu bilsin istedik; Bizler imam hatip gençliği olarak bugün buradayız ve 15 Temmuz davalarının sahipsiz olmadığını göstermek için, ihanet şebekesine moral olacak, umut olacak bir gelişmeye, gevşekliğe meydan bırakmamak için de mutlaka burada olacağız.

Aziz milletimizin hiç şüphesi olmasın, imam hatipli gençler olarak burada aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi ve devam eden 28 gün boyunca nasıl ki teyakkuz halindeysek bugün de aynı his ve bilinçle buradayız. İmam hatip gençliği buradadır ve 15 Temmuz davaları sahipsiz değildir. İmam hatip gençliği buradadır ve aziz şehitlerimizin aileleri yalnız değildir.

1.5 milyona yakın öğrencisi ve yine artık rakamlarla belirtilemeyecek kadar mensubu olan İmam Hatip camiasının bireyleri olarak bugün buradayız. Yarın da olacağız. Son darbeci hesap verene kadar FETÖ tüm kılcal damarlardan temizlenene kadar da burada hep burada olacağız. Bugün imam hatip öğrencileri olarak buradayız ama yarın üniversite eğitimlerimizi bitirdiğimizde avukat, savcı, hakim ve güvenlik güçlerimizin temsilcileri olarak da darbecilere en ağır cezasının verilmesi için Türk Milleti adına bizlere tevdi edilen vazifeleri yerine getireceğiz. 15 Temmuz ihanet girişiminde rol alarak ülkemizi işgal etmek isteyen, bu ülke için, bu topraklar için kurduğumuz büyük hayalleri, idealleri yok etmeye çalışan ihanet şebekesi şunu bilsin ki; “Büyük Türkiye” davamızın, geleceğimizin, inancımızın bir kez daha elimizden alınmasına dair bir düşünceye bile asla izin vermeyeceğiz.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da