İstanbul'da beklenen yağışa dakikalar kaldı

İstanbul'da bugün gün boyu etkili olması beklenen şiddetli sağanak yağışın başlamasına 1 saatten az zaman kaldı.

GİRİŞ 22.08.2017 06:08 GÜNCELLEME 22.08.2017 09:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medyadan, "1 saat sonra İstanbul'da yağış başlar. Uzun süreli bir yağış. Dışarıda fazla kalmayın" uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Sakarya'da bu sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurmuştu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunuldu.

Saat 09.40 itibariyle beklenen şiddetli sağanak yağışın başlamasına 1 saatten az zaman kaldı. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Twitter adresinden, "1 saat sonra İstanbul'da yağış başlar. Uzun süreli bir yağış. Dışarıda fazla kalmayın" uyarısı yaptı.

UYARI ÜSTÜNE UYARI GELDİ

AKOM İstanbul il genelinde Salı günü ise gök gürültülü sağanak yağmurun yeniden kuvvetlenerek özellikle Anadolu yakasında daha etkili olacağını duyurdu.
Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları nedeniyle hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.
Yağış öncesi çöp, sigara izmariti, poşet gibi çöplerin tıkadığı mazgalların temizlik çalışmaları Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri tarafından yapılıyor.

Muhtemel yağış ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı İlçe Belediyeleri bilgilendirildi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, İSKİ  ekipleri hazır bekletiliyor

DAHA DA ARTACAK

Şiddetli yağışın etkili olduğu İstanbul’da dün Beykoz’da denizde hortum oluştu. 5 dakika etkili olan hortum etrafına zarar vermeden kayboldu. Meteoroloji’ye göre kent genelinde şiddetli yağış ve dolu bugün etkisini artıracak. Başkan Kadir Topbaş, İstanbulluları toplu taşıma kullanmaya çağırdı. Meteoroloji Mühendisi Adil Tek ise bu tür hava olaylarıyla daha çok karşılaşılacağını söyledi

YORUMLAR 11
  • coni 6 yıl önce Şikayet Et
    deprem olabilir uyanık olun zamanı geldi 7 ve ustu olabilir
    Cevapla
  • haberci 6 yıl önce Şikayet Et
    hava tahmini diyorlar bu yüzden ama yağdığında görürsünüz.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence dolu molu yağmayacak ..abartıyorlar? ... en doğrusunu Allah bilir.
    Cevapla
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    bugün yağmur falan yağmaz
    Cevapla
  • Cengiz baba 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları korkutmaktan zevkmi alıyorsunuz halkın kendi derdi kendine zaten yetiyor psikolojimizi bozdunuz birazda güzel haber verinde yüzümüz gülsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!