Uyarı üstüne uyarı yapılmıştı! Başladı

İstanbul'da dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarısı yapılan yağmur başladı.

GİRİŞ 22.08.2017 12:05 GÜNCELLEME 22.08.2017 12:21
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısının ardından İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da dolu ve yağmura karşı halkı uyarmasının ardından şiddetli yağış için İstanbul'da teyakkuza geçildi.

Yağışın etkili olmasıyla yollarda trafik oluşurken bazı vatandaşlar yağmurda ıslanmamak için duraklara sığındı. Yetkililer dolu yağışına karşı da halkı uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabından İstanbul'un uydu görüntüsü paylaşıldı. 

İSTANBUL'UN BATISINDA YAĞMUR BAŞLADI

İstanbul'da yağmur batı ilçelerinde başladı. Beylikdüzü'nde yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslanmaktan kurtulamadı. D-100'de trafikte yoğunluk oluşurken, fotoğraf çekerek yağmurun tadını çıkaranlar da oldu. 

KAPALI OTOPARKLAR TIKA BASA DOLDU

Art  arda yayınlanan hava durumu uyarıları İstanbullar'ın çok farklı tedbir almasına neden oldu. Bunda geçtimiz günlerde yaşanan sıradışı dolu yağışı, bu yağışın özellikleotomobillerde yol açtığı hasarların etkisi var.  Otomobillerini bugün yaşanması beklenen dolu yağışından kaçırmak isteyen sürücüler Üsküdar'da kapalı otoparklara akın etti.  Bu bölgede otoparklar ağzına kadar doldu hatta kapılarını da kapattı. Kapılarını kapatıpartık otomobil almayan parklardan biri de 4 katlı bu otopark. Kapıya kadar gelip "dolu" tabelasını gören İstanbullu sürücüler bir başka otopark arayışına giriyor. 

Otopark çalışanı, ''Dolu yağacak dediler otopark tamamen dolu. Daha önce bu kadar yoğunluk hiç olmadı. Meteorolojinin uyarı nedeniyle otoparkımız doldu'' diye konuştu.

Yurdun kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Orta ve Batı Karadeniz ile Kütahya, Manisa, Çankırı, İzmir, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri, Eskişehir'in kuzeybatı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Orta ve Batı Karadeniz ile Kütahya, Manisa, Çankırı, İzmir, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri, Eskişehir'in kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa, Karabük çevrelerinde kuvvetli, Sakarya, Bartın, Düzce, Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

'DIŞARIDA FAZLA KALMAYIN'

Prof. Dr. Orhan Şen yaptğı uyarıda, '1 saat sonra İstanbul'da yağış başlar. Dışarıda fazla kalmayın' dedi. 

İSTANBUL SEMALARINDA 'KÜMÜLONİMBUS' TURU

İstanbul'da yağışın etkili olduğu saatlerde elektrik yüklü bulutlar, Atatürk Havalimanı'nda uçak seferlerini de olumsuz etkiledi.

CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı.

CB bulutlarından dolayı inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak uçaklar arasındaki mesafe de artınca gecikmeler yaşandı. Uçakların özellikle Marmara Denizi üzerinde tur attığı gözlendi. 

UÇAKLARIN YAKLAŞMA ROTALARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Hava trafiğini düzenlemek adına Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri yoğun çaba sarf ederken pilotlar, kötü hava koşullarının olduğu koordinatları kontrolörlere bildirdi.

Uçakların iniş yaklaşma rotalarında değişiklik yapıldı. Pilotlar CB bulutlarına yakalanmamak adına iniş yaklaşmalarını bulutlara göre belirledi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.

EKİPLER HAZIR HALDE BEKLİYOR

AKOM İstanbul il genelinde Salı günü ise gök gürültülü sağanak yağmurun yeniden kuvvetlenerek özellikle Anadolu yakasında daha etkili olacağını duyurdu. Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları nedeniyle hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağış öncesi çöp, sigara izmariti, poşet gibi çöplerin tıkadığı mazgalların temizlik çalışmaları Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri tarafından yapılıyor. Muhtemel yağış ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı İlçe Belediyeleri bilgilendirildi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, İSKİ ekipleri hazır bekletiliyor.

YORUMLAR 17
  • Serpil 6 yıl önce Şikayet Et
    ne biçim şey bunlar Allahın rahmetini gazap gibi veriyorlar ortalığa korku salıyorlar....
    Cevapla
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    hayır dua edin rahmete dönsün
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    En son dolu yağışında uyarı yapıldığı halde belediye başkanlığına çok yüklenildi. Şimdi de "ayrıntılı uyarı" yapılıyor işte. Büyükşehir belediyesinin her yaptığını kabahat gibi görenlere de şaşırıyorum yani..
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    yagmur yada dolunun yagisi neden bu kadar sorun ediliyor
    Cevapla
  • yarbay 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim buraya da bi uğrasa ne güzel olurdu ha..1 aydır yağmura hasret kaldık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı