Derisini yüzdü, bu fotoğrafı paylaştı...

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde avlanması yasak olan karacayı vurduktan sonra derisini yüzüp Facebook'ta paylaşan 53 yaşındaki R.C.'ye 17 bin 964 lira para cezası uygulandı.

GİRİŞ 22.08.2017 12:06 GÜNCELLEME 22.08.2017 13:10
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10'uncu Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şubesine, 3 kişinin yasak olmasına rağmen karaca avladığı ve derisini yüzerek Facebook'ta paylaştıkları yönünde ihbarda bulunuldu. Delil olarak fotoğrafları alan yetkililer bölgede araştırmalara başladı. Jandarmaya da kaçak avcılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İlçe Jandarma Komutanlığı, avcılardan birini tespit ederek ifadesini aldı. Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından usulsüz karaca avı yaptığı tespit edilen R.C.'ye 12 bin lira tazminat, 5 bin 964 lira idari para cezası olmak üzere toplam 17 bin 964 lira para cezası uygulandı. Diğer 2 avcının da yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaban hayatını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen av koruma ve kontrol faaliyetleri hız kesmeden devam edeceği ifade edildi.

YORUMLAR 28
  • Kılıç Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl kıydınn o güzelliğe. İhtiyacı olsa ailesi aç açıkta olsa neyse. Bu gibilere az bile 17 bin lira.
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    az bile o cezaaa azında burnundan gelsin
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    avlanmak sadece insan hayatı tehlikeye girerse mübah olur. yoksa o hayvanların da bizim kadar yaşama hakkı var. avlanmak ve avcılık yasaklanmalı. bugün için ava gerek olacak bir durum yok.
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    yav arkadaslar bir cok kisi yaban hayvani yilan tilki cakal gördülermi ani refleksle onlarin üzerine sürüyorlar araclarini bence bu insanlarin insanlik dersi almadiklarininin kaniti yerde yatan kediyi köpegi görenlerde tas atiyorlar simdi bunlara insan desem ayip olmazmi
    Cevapla
  • Ayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar yeterli ama takip ve tespitler daha düzenli olmalı ki araziye uyan olmasın ayrıca devlet yaban hayatı koruma çiftlik yada bölgelerin de en az bir ay zorunlu görevlendirilmeliki bir canlı için ne emekler verildiği belki vicdanlarında yer bulur.
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel öneri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler