İHH’dan selin vurduğu Nepal’e acil yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, günlerdir yağan yağış sonrasında sel felaketine maruz kalan 2 bin Nepalli’ye acil yardım malzemesi ulaştırdı.

İHH’dan selin vurduğu Nepal’e acil yardım
İHH’dan selin vurduğu Nepal’e acil yardım
GİRİŞ 22.08.2017 14:03 GÜNCELLEME 22.08.2017 14:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın neresinde olursa olsun din, dil, ırk, millet, ülke ayrımı yapmadan savaş veya afetlere maruz kalmış, acil yardım bekleyen insanlara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, günlerdir devam eden muson yağmurları sonrasında sel felaketine maruz kalan Nepalli 2 bin kişiye acil yardım malzemesi ulaştırdı.

Acil Yardım Faaliyetleri kapsamında İHH, Nepal’in; Jhapa, Morang, Sunsari, Saptari ve Siraha bölgelerinde selden etkilenen 335 aileye pirinç, mercimek, yağ, tuz, pirinç ezmesi, şeker, çadır ve cibinlik yardımında bulundu.

'3 bin aile kurtarılmayı bekliyor'

Bölgeden aldığımız bilgilere göre sel, özellikle ülkenin doğusundaki ovalık bölgelerde büyük hasara sebep oldu diye konuşan İHH Güney Asya Masası’ndan Mahmut Toptaş, “Felaket sebebiyle Nepal’de yüzden fazla kişi hayata gözlerini yumdu ve binlerce ev de kullanılamaz hale geldi” dedi. Sel nedeniyle çok sayıda kişinin de kaybolduğunu söyleyen Toptaş, Nepal’deki son durumu şöyle özetledi:

“Evlerini terk edip güvende olabilmek için yüksek yerlere kaçmak zorunda olan halk büyük sıkıntı içerisinde. Yüzlerce hektarlık ekim alanı selle birlikte mahvoldu. Günlerdir aralıksız yağan yağmurun bir süre daha yağacağı meteoroloji tarafından tahmin ediliyor. Saptari bölgesinde sel, 50 bin civarında evi kullanılmaz hale getirdi. Bununla birlikte çeşitli bölgelerde 3 bin kadar aile, bir haftadır sıkışmış bir durumda kurtarılmayı bekliyor. Morang’daki sel suları Müslüman topluluğun çok olduğu Biratnagar’da havalimanını bile kapsamış durumda. Aileler sadece temel eşyalarını ve kısıtlı yiyecek stoğunu alıp evlerini terk etmek zorunda kaldı.”

Nepal, yardım bekliyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, bağışçıların destekleriyle Nepal halkına yardım etmeye devam edecek. Hayırseverler, İHH’nın banka hesaplarına “NEPAL” açıklaması ile birlikte yardımda bulunabilecek. 

YORUMLAR 2
  • müslüman 6 yıl önce Şikayet Et
    allah güç kuvvet versin ihh calısanlarina allahım emeklerinizi boşa cikarmasin inşaallah bapalim yardim edemiyorsak da dua edelim kardeşlerim
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlamiyorum. Heryere yardıma koşuyoruz . Etrafınızda düşman dolu .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!