Cuntanın listesi FETÖ yalanını ifşa etti

Yalova’daki askeri öğrencileri darbe girişimi için organize eden FETÖ’cü Binbaşı Ferhat Günay’ın öldürülmeden önce yok etmek istediği kağıt parçaları birleştirildi.

Cuntanın listesi FETÖ yalanını ifşa etti
Cuntanın listesi FETÖ yalanını ifşa etti
GİRİŞ 23.08.2017 09:47 GÜNCELLEME 23.08.2017 09:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hava Harp Okulu Filo Komutanı Binbaşı Ferhat Günay kanlı kalkışmada Orhanlı gişelerinde çıkan çatışmada öldürülen darbecilerdendi. Güney’in Hava Harp Okulu öğrencilerinden hangilerinin Yalova’daki kamptan İstanbul’a intikal ettirileceğini önceden belirlediği ve listeler yaptığı ortaya çıktı. Listelerde hangi askeri öğrencilerin nerede görevlendirileceğine bile yer verildi. İstanbul Başsavcılığı’nın hazırladığı iddiamade isimlerin yanlarında ‘+’ işaretleri konulan askeri öğrenciler darbede etkin rol oynadı. Darbe girişimi başarısız olunca Günay, elindeki listeleri parçalayıp delilleri yok etmek istedi. Olay yerinde bulunan parçalanmış kağıtlar, polis tarafından birleştirilince, kalkışmada görevlendirilen askeri öğrencilerin listesi olduğu anlaşıldı. FETÖ’cülerin ‘tatbikata gidiyorduk’ ve ‘terör saldırısına karşı plansız bir şekilde harekete geçtik’ ‘rastgele seçildik’ savunmaları çürütüldü. Listeler darbe hazırlığının günler önceden yapıldığını da ortaya koydu.

İstanbul Başsavcılığı’nın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile ilgili iddianamesinde yer alan ifadelerde de, Günay’ın elindeki listelerden askerlerin isimlerini okuduğu ve otobüslere binildiği anlatıldı. Şüpheli olarak ifadesi alınan, Hava Harp Okulu Komutanlığı 4. Filo Takım Komutanı Faruk Şimşek, Ferhat Günay’ın öğrencilere hitaben “Sporlar eğitimler rahat hep böyle gideceğini mi sandınız” diyerek gülümsediğini, elinde öğrencilerin isimlerinin bulunduğu listeden karşısında artı bulunan isimleri okuyarak arkasına geçmelerini istediğini söyledi. 50’şer kişilik iki grup oluşturulduğunu söyleyen Şimşek “Daha önceden bir plan yapılarak kimlerin gidip kimlerin kalacağının belirlendiğini anladım” dedi.

‘AJANDADAN 60 ÖĞRENCİ’

Yine şüpheliler arasında yer alan Yüzbaşı Hasan Durak da Ferhat Günay’ın kampta bulunan 150 öğrenci içerisinden yaklaşık 60 kişiyi otobüslere bindirdiğini, isimleri ajandasından okuduğunu, fakat sıradan okuduğunu tahmin ettiğini anlattı. Öğrencilerin iki otobüse bindirildiğini söyleyen Durak, bir otobüsün yaklaşık 45 kişilik, diğerinin 15 kişilik olduğunu belirtti. Ferhat Günay’ın öndeki otobüslerin birine bindiğini, kendisinin de aynı otobüse binmeye yeltendiğinde, arkadaki otobüslerden birine binmesini emrettiğini söyleyen Durak “Ben de 15 öğrencinin bulunduğu otobüse bindim. Günay otobüse binen öğrencilerden 5 kişiyi yanına çağırdı. Yanlarına mühimmat almalarını emretti. Sayısını bilmiyorum. Fakat içerisine mühimmat olan küçük bir sandık öğrenciler tarafından otobüsün içerisine konuldu” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 15
  • y.yaşar 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ogrencilere davar bile gutturmeyin
    Cevapla
  • abc 6 yıl önce Şikayet Et
    Darbe planlaması çok önceden yapıldığı anlaşılıyor.Peki bu kadar büyük bir orduda hiç mi vatansever hiçmi milliyetçi kimse yok bu hainleri ihbar edecek birisi.Yoksa çok çok düşünmeli ve bunlarla bir savaşa asla girilmemeli.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    elbette vardır. lakin insanlarda şu algı oluşturuldu. kimi kime haber vereyim. bu bütün kurumlarda böyleydi. bu nedenle sanırım herkes o anı bekledi.
    Cevapla
  • Reisin fedaisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler bir bir ortaya dökülüyor darısı hastanemizde Cumhur Başkanımıza ve hükümetimiz e ağza alınmayacak hakaretleri edenlere ve onları koruyan idarecilerimizin başına inşallah.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu doktorlar böyle ya. Dünyadaki en iyi imkanlara sahip doktorlar bizde ama bak şunlara yav
    Cevapla
  • Esma 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de hayli çok var onlardan
    Cevapla
  • gerçek vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Söylüyorsun. Bizde de Aynısı var ama .. ne yazıkki hiç bir şey olduğu yok.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis'in izinde gidiyor.
    Cevapla
  • Doğrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    lanet peşini bırakmayacak senin ey fetö ve fetöcüler. çünkü kan döktünüz. yeryüzünde fesadlık çıkardınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü