Helikopter yukarıdan böyle görüntüledi!

Bayram tatilinin 10 güne çıkmasının ardından denetimlerini bugünden sıklaştıran jandarma ekipleri, kural ihlali yapan sürücüleri helikopterle havadan belirliyor.

GİRİŞ 23.08.2017 16:12 GÜNCELLEME 23.08.2017 16:34
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Jandarma Genel Komutanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre,  yaklaşan 10 günlük Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların güvenli bir  şekilde seyahat etmeleri için karadan ve havadan denetimlerini sıklaştıran  jandarma ekipleri, trafik yoğunluğunun yaşandığı noktalarda, bin 236 trafik  aracı, 2 helikopter, 162 drone ve 10 bin 200 personelle göreve başladı.

Jandarma Havacılık Komutanlığından kalkan, Ankara-İstanbul karayolu  üzerindeki uygulama noktasında trafik akışını takip eden helikopter ekibi, kural  ihlali yapan sürücüleri tespit ederek, yerdeki ekiplere bildirdi. Helikopter,  aynı zamanda yer ekiplerinden bildirilen araçları da havadan takip etti.

Jandarmanın sorumluluk sahasında 2016'daki Kurban Bayramı'nda 44  ölümlü, bin 158 yaralamalı, toplam bin 202 kazada, 49 vatandaşın hayatını  kaybettiğini, 2 bin 610 vatandaşın ise yaralandığını belirten yetkililer, meydana  gelen kazaların önemli bir kısmının hız ve kural ihlali, hatalı sollama, yakın  takip, yorgunluk gibi nedenlerden kaynaklandığını vurguladı.

Denetimlerin amacının sürücülerden kaynaklı hataların en aza  indirilmesi olduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir  şekilde seyahat etmeleri için alınan önemlerin devam edeceğini bildirdiler.

Yapılan denetimlerde sadece kural ihlali yapan sürücülerin değil,  diğer sürücülerin de durdurulduğunu belirten jandarma yetkilileri, yüz yüze  mülakat yöntemi ile sürücülere güvenli seyahat etmeleri ve kurallara uymaları  yönünde tavsiye ve yönlendirmelerde bulunduklarını, özellikle her 2 saatte bir 10  dakika mola verilerek, dikkat ve konsantrasyon dağınıklığına karşı önlem alınması  için bilgilendirme yaptıklarını kaydettiler.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 27
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Cezalarla olacak iş değil ne kadar ceza yazarsan yaz caydırıcı olmuyor. Farklı çözümler üretilmeli şehir içi modifiye araçlarla dolu sanki uçak geçiyor gibi ses çıkarıyor ya motorsikletlere ne demeli onlarda eksozları ile oynanmış çok yüksek ses çıkartsın diye bunlara kim dur diyecek bunları kim trafik den men edecek
    Cevapla
  • koçum 6 yıl önce Şikayet Et
    işte büyük ve güçlü devlet fotoğrafı bu. dikkatli bakın. uygulama yapanları koruyan mevzi içinde ki görevli. tam teşekküllü araçlar. vs.vs
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence devletin insan hayatını düşündüğü yok maksat ceza yazıp birilerinin cebini doldurmak en baştada radar olan belediyelerin cebini doldurmak ! az maaş alan bu gariban millete cezalar keserek kazaları önleyemezsiniz aksine sürücüler seçimde bu cezaların hesabını sorar çünkü karayolunun her yerinde radar olmaz! dağ başına bile radar koyan devetin niyeti bellidir!!kazalar için eğitim ve bilgilendirme en önde gelmeli!!
    Cevapla
  • EMEKLI POLIS 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada ki gibi sivil otoban polisleri olsun yollarda.
    Cevapla
  • Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum, ama cezalarda malesef şaka gibi, avrupada iş çok çabuk plaka'ın polis tarafından sökülmesine kadar gidebiliyor, tekrar plaka çıkarmak bir haylı güç, zaman ve çok parayla mümkün olabiliyor, müsadesiz modifeyler hele hiç alamıyor eski orjinal haline getirmeden ve devletin ince titzlikle onayı çıkmadan. Artı yüksek para cezaları hemen birinci defada uygulanıyor, tekrar çok daha yüksek ve akıllanmıyanda zaten ehli olmadığı için Ehliyeti kayıbediyor.
    Cevapla
  • suç işliyorsunuz 6 yıl önce Şikayet Et
    eytlilerin sgk ile sözleşmesi var. siz sözleşmesi olmayan yeni sgk ya müracaat edenlerin önüne sözleşmeyi koyarsınız kabul ediyorsa imzalar. etmiyorsa başının çaresine bakar. sözleşmesi olan kimseyi yaştan bekletemezsiniz. hiç bir namuslu avukat hiç bir namuslu savcı hiç bir namuslu hukuk adamı, hiç bir namuslu hakim, hiç bir namuslu din adamı, hiç bir namuslu devlet adamı sözleşmeyi yok sayamaz. sözleşme hak doğurur. hak Allahın ismidir. siz adaleti çiğniyorsunuz. suç işliyorsunuz.
    Cevapla
  • MEHMET 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani ?
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yere yazmışsın.
    Cevapla
  • OĞUZHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Eyt ne hocam?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'