Yüz binlerce hacı adayı şokta!

Suudi Arabistan'ın Mekke kenti çevresinde yapılan kontrollerde hac vizesi ve izni bulunmadığı belirlenen yarım milyon civarında kişinin şehre alınmadığı belirtildi.

Yüz binlerce hacı adayı şokta!
Yüz binlerce hacı adayı şokta!
GİRİŞ 29.08.2017 19:00 GÜNCELLEME 29.08.2017 19:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış


Suudi Arabistan'ın Mekke kentindeki Mina bölgesinde düzenlenen basın  toplantısında konuşan İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Tümgeneral Mansur  Et-Turki, bu yıl hac mevsiminin ilk aşaması olan hacıların kutsal topraklara  ulaşması işleminin başarı ile tamamlandığını, hac vizesi ve izni olmadan Mekke-i  Mükerreme'ye girmeye çalışan 459 bin kişinin ise engellendiğini söyledi.
 
İzdiham yaşanmaması için gerekli hazırlık ve tedbirlerin alındığını  ifade eden Turki, şehrin 17 bin civarındaki güvenlik kamerasıyla izleneceğini,100  binden fazla güvenlik personelinin görev yapacağını, bunun yanı sıra  helikopterler ile havadan yapılacak kontroller ile yoğunluk yaşanan bölgelere  erken müdahale edilip, yoğunluğun azaltılması için çalışılacağını belirtti.
 
Hacı adaylarını 19 bin 500 otobüs taşıdı
 
Basın toplantısında açıklama yapan Hac Bakanlığı Sözcüsü Hatem bin  Hüseyin Kadi, hacı adaylarının kutsal topraklara ulaşması işleminde 19 bin 500  otobüsün kullanıldığını, Medine ve Cidde'ye gelen misafirlerin Mekke'ye  ulaştırılması için 38 bin seferin başarı ile gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
Bu geceden itibaren 9 bin otobüsün hacı adaylarını Mina'ya taşımaya  başlayacağını vurgulayan Kadi, yarından itibaren de hacı adaylarının Arafat'a  doğru yürüyüşe geçeceklerini, çadırlarda hijyen, gıda ve diğer malzeme  kontrollerinin de bakanlık tarafından tamamlandığını dile getirdi.

'Kolera vakasına rastlanmadı'

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Meşal bin Abdurrahman Rubeyan, bu yıl  bulaşıcı hastalıklar ile ilgili gerekli kontrollerin yapıldığını, hacı adayları  arasında şu ana kadar kolera vakasına rastlamadıklarını söyledi.
 
Bakanlık olarak sınır kapılarında bulaşıcı hastalık kontrollerinin  yapıldığını söyleyen Rubeyan, koleranın altyapı yetersizliği ve temiz içme  suyunun bulunamaması nedeniyle yaşandığını, Suudi Arabistan'ın da bu konuda  probleminin olmadığını söyledi.
 
Rubeyan açıklamasında ayrıca kutsal mekanlarda bu yıl 155 sağlık  merkezi, 25hastane, 100 ambulans ve 286 güneş çarpması tedavi odası ile hacılara  hizmet vereceklerini ifade etti.
 
Suudi Arabistan, hac mevsiminde yaşanacak izdiham ve benzer  olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla ülke dışından gelecek hacı adaylarına hac  vizesi uyguladığı gibi ülke içindeki yabancılar ve kendi vatandaşlarına da hac  izni çıkarmalarını zorunlu kılıyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ağrıli 6 yıl önce Şikayet Et
    Wala ben 2. Tercihlerde yerleştim
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin.
    Cevapla
  • Ağrıli 6 yıl önce Şikayet Et
    Neyi kabul etsin istediğimiz okula yerleşmemizi???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt