Son gün izdihamı!

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek için Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’na akın eden Suriyeliler, geçişlerin son gününde izdihama yol açtı.

GİRİŞ 30.08.2017 13:01 GÜNCELLEME 30.08.2017 13:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Valiliğin izniyle Kurban Bayramı’nı ülkelerinde kutlamak için 67 bin Suriyeli başvuru yaptı. 15 Ağustos’ta başlayan geçişler bugün sona erecek.15 gün boyunca Öncüpınar Sınır Kapısı’nda işlem yaptıran Suriyeliler, geçişlerin son gününde de gece saatlerinden itibaren kapıda yoğunluk oluşturdu. Sınırda uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, izdihama yol açtı. Suriyeliler, demir kapıyı raydan çıkarıp güvenlik güçlerinin uyarılarına aldırış etmeden işlem yapılacak alana koşarak gitti. Busırada arada kalan kadın ve çocuklarzor durumda kaldı. Suriyeliler, işlem yaptırıp ülkelerine geçiş yaptı.

Geçişlerin başladığı 15 Ağustos’tan bu yana, bayramı ülkelerinde geçirmek için randevu alan 65 bin Suriyeli’den, 55 bininin sınır kapısında işlem yapıp Suriye’ye gittiği belirtildi. Geçişler, bugün mesai bitimine kadar sürecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • ersan 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlar bayram yapabilecek durumdaysa gelmesinler. kapatın kapıları da bi rahat nefes alalım artık.
    Cevapla
  • Basri 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede savaş varsa bunları niçin gönderiyorsunuz, yok bayram tatili yapılabilecek durum varsa bunları niçin alıyorsunuz.
    Cevapla
  • Siirt 56 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların yüzünden hükümet oy kaybediyor
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadarına pes doğrusu hangi bir devlette sığınmacı bayram kendi memleketine gönderilir demek bunlar mülteci değil geri almayalım.
    Cevapla
  • gamze 6 yıl önce Şikayet Et
    mumkunse gıdenlerı gerı almayın cunku yerı olan sıgınmacı degıldır demekkı yerı yurdu var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
İzmir'de peş peşe yangınlar