Buca'daki saldırı ile ilgili flaş açıklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca ilçesindeki patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Buca'daki saldırı ile ilgili flaş açıklama
Buca'daki saldırı ile ilgili flaş açıklama
GİRİŞ 31.08.2017 14:41 GÜNCELLEME 31.08.2017 15:21

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca ilçesinde meydana gelen ve Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki personellerini taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ifade eden savcılık, bombanın el yapımı olduğunu açıkladı.

Başsavcılık açıklamasında, şunları kaydetti:

31 Ağustos 2017 tarihinde, Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görevli personeli taşıyan servis aracının geçiş güzergahı üzerinde bulunan Buca ilçesi, Ahmet Piriştina Bulvarı, 1401 Sokak mevkiinde çöp konteynerine bırakılan el yapımı bombanın saat 08.01’de patlatılması sonucu, olayda 1 servis şoförü ve 6 kurum personeli olmak üzere 7 kişi yaralanmıştır. Hain saldırı sonrasında yaralılar olay yerine en yakın hastanelere kaldırılmış olup, 6 yaralı ayakta gerekli tetkik ve tedavileri yapılarak taburcu edilmiş, ayağından yaralanan 1 personelimiz ise ameliyata alınmıştır. Olayla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanlığı, İzmir Buca’da Ceza İnfaz Koruma Memurlarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “İzmir Buca Kırıklar Ceza İnfaz Kurumları’nda çalışan Ceza İnfaz Koruma Memurlarımıza yönelik bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor, bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Araç şoförü ile birlikte 10 personelimizi hedef alan bu saldırıda tek tesellimiz, Allah’a şükürler olsun ki can kaybı olmamasıdır. Topuğundan yaralanan bir Ceza İnfaz Koruma memuru arkadaşımız ameliyata alınmış, diğer arkadaşlarımız ise hafif yaralanmış, ayakta tedavileri yapılmıştır. Yaralı arkadaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Adli teşkilat camiamıza büyük geçmiş olsun" denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!