Eylem planları ayakkabıdan çıktı

DEAŞ kuryesi olduğu gerekçesiyle MİT’in takip ettiği Iraklı Waad Ayad, Bağdat uçağına binmek üzereyken yakalandı

Eylem planları ayakkabıdan çıktı
Eylem planları ayakkabıdan çıktı
GİRİŞ 02.09.2017 06:41 GÜNCELLEME 02.09.2017 06:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

DEAŞ terör örgütüne kuryelik yapan Waad Ayad adlı Irak vatandaşı, MİT’in elde ettiği istihbarat sonucu Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yaparken yakayı ele verdi. ‘PC8261’ sefer sayılı Bağdat uçağına binmek üzereyken bilet kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alınan Ayad’ın, ayakkabısının sağ tabanının altına özel bir bölme yaptırdığı belirlendi. Özel bölmede Ayad, şeffaf bantla sarılı 2 gigabaytlık harici bellek gizliyordu. Ayad’ın üzerinde ayrıca iki parça Arapça yazılı not da bulundu. Notta Türkiye’deki DEAŞ’lıların isimlerinin yazılı olduğu iddia edildi.

DİSKİN İÇİNDEN HARİTALAR ÇIKTI

Ayad’ın ayakkabı tabanındaki özel bölmeden çıkan harici bellek incelemeye alındı. Bellekte çok sayıda harita ve bu haritalar üzerinde konumlandırılmış yer bilgileri olduğu öğrenildi. Bu yerlerin İstanbul’daki çeşitli polis merkezleri, kamu kuruluşları, alışveriş merkezleri, vakıflar ve camilerin adresleri olduğu, işaretlenen bazı stratejik yerlerle ilgili örgüte bilgi temin edildiği ileri sürüldü. Ayad, ifadesinde haritaların varlığından habersiz olduğunu, işaretlenen yerlere de herhangi bir saldırı olup olmayacağını bilmediğini savundu. Çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Ayad hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İFADELERİ ÇELİŞKİLİ BULUNDU

İddianamede şüphelinin üzerinde ele geçirilen harici bellekte mevkileri işaretlenerek belirlenen stratejik açıdan önemli yerlerin bulunduğuna dikkat çekilerek, “Üst aramasından elde edilen Arapça yazılı not kağıtlarında Türkiye’deki DEAŞ terör örgütüne üye olan şahısların isimlerinin bulunması ve şahsın çelişkili ifadelerde bulunması sebebiyle şahsın DEAŞ adına birtakım hizmetlerde bulunduğu değerlendirilmektedir” denildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • Vatan sever 6 yıl önce Şikayet Et
    asacaksın
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da ki yerler olamaz o yerler zaten nette var
    Cevapla
  • yoldaş 6 yıl önce Şikayet Et
    iyide bu herif Türkiye ye uzaydanmı geldi kardeşim, bırakın çıksın, öncelik gireni yakalamak olmalı çıkacak olan çıksın ab düşünsün niye yakalarsunızki
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Istenen ceza çok komik 7,5 ile 15 yıl arası cezamı istenir gün yüzü görmemesi lazım cezalar ağırlaştırılmalı
    Cevapla
  • VATANIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Kısa ve net ensesine tak o kadar.
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum besleyip semirtene kadar tek kurşun isini görür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor