Hain Terzi'yi alnından öptü, notu almaya çalıştı

FETÖ'cü bir subay 15 Temmuz gecesi öldürülen hain Semih Terzi'yi alnından öptükten sonra cebinde bulunan notu almaya çalıştı.

Hain Terzi'yi alnından öptü, notu almaya çalıştı
Hain Terzi'yi alnından öptü, notu almaya çalıştı
GİRİŞ 04.09.2017 12:44 GÜNCELLEME 04.09.2017 12:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ÖZEL Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isterken şehit astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulan Semih Terzi’nin GATA’ya getirildiğinde cebinde bulunan notun darbeci bir astsubay tarafından alınmak istendiği ortaya çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü’nün Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki (GATA) yapılanmasına ilişkin 104 şüpheli hakkında hazırlanan ve Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı. 15 Temmuz gecesi GATA’da yaşananlara ilişkin tanık beyanları arasında bakım ünitesinde görevli hemşire Eda Kural’ın Semih Terzi ile ilgili ifadeleri dikkat çekti. 

Aydınlık'tan Cansu Yiğit'in haberine göre, olay günü evde olduğunu ve saat 20.30 sularında nöbetçi hemşire tarafından aranarak göreve çağrıldığını belirten Eda Kural’ın Semih Terzi ile ilgili anlattığı ayrıntı iddianamede şöyle yer aldı:

ALNINDAN ÖPTÜ NOTU ALMAYA ÇALIŞTI

“(Tanık Eda Kural) ... Genelkurmay’a saldırı olduğunu, hastaneye gelmelerini söylemesi üzerine GATA’ya geçtiğini, gece saat 00.00’dan sonra hastaneye Semih Terzi’nin geldiğini, yanında sivil giyimli kırmızı tişört giyen birisi olduğunu, Semih Terzi’yi alnından öptüğünü ve cebinden bir kağıt almaya çalıştığını ancak orada bulunan doktor Vedat Yıldırım’ın engel olduğunu ve ona ait şahsi eşyaları bir subaya verdiklerini, daha sonra televizyon izlerken kırmızı tişörtlü kişiyi Ömer Halisdemir’in şehit edilme anında yanlarında bulunan kişi olduğunu ve aynı tişörtü giymiş şekilde görüp tanıdığını, bu kişiyi daha önce GATA’da hiç görmediğini beyan etmiştir.”

NOTU ALMAK İSTEYEN ASTSUBAY ALİ KAPUCU

Eda Kural’ın kırmızı tişörtlü diye tanımladığı kişi olay gecesi Özel Kuvvetler’de Semih Terzi’yi karşılayanlar arasında bulunan eski Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ali Kupucu. Kapucu, Kilis’te görevli olmasına rağmen 15 Temmuz’da Özel Kuvvetler’e geldi. Terzi’nin vurulma anına ilişkin hörüntülerde kırmızı tişört giydiği tespit edilen Kapucu, olayların ardından kaçtı. 14 Ocak 2017’de yakalananan Kapucu’nun Özel Kuvvetler davası kapsamında ifadesi alındı. 

Kapucu, savunmasında iddiaları reddetti ve olay gecesini şöyle anlattı:

“...Bu sırada karanlık sağ taraftan iki el ateş edildiğini duydum. Semih Terzi yerde ‘ben vuruldum’ dedi. İlk yardım amacıyla yanına gittim. Terzi’ye ateş edilmesi üzerine karşı ateş edildi. Bir kişi bunun üzerine ‘tamam, temiz vuruldu’ dedi, ama kim çıkaramadım. Terzi’yi yukarı çıkardık. İlk serum takma işlemini ben yaptım. Bu yüzden ben de helikopterle gittim. Kucağımda yatar vaziyette idi. Helikopter içinde Terzi kendinde değildi. Çok acı çekiyordu, can çekişiyordu. İndik helikopter ayrıldı, ambulansa taşıdım. Durumunu sağlık görevlilerine arz ettim. Sonra öldüğünü söylediler. Terzi’nin vefat ettiğini diğerlerine söyledim. Hava aydınlanmaya yakın taksiyle eve gittim.”

EŞYALARI ALBAYA TESLİM EDİLDİ

GATA iddianamesinde Semih Terzi’nin öldüğü sırada üzerinde bulunan eşyalarla ilgili şu tespitler yer aldı: 

“Gece saatlerinde menfur darbe girişimine katılmış yaralı Muhammed Tanju Poshor ve Tuğgeneral rütbesi bulunan Semih Terzi hastaneye helikopterle getirilmiştir. Her ikisi de hastanede ölmüşlerdir. Zati eşyaları İsth. Alb. Ömer Serdar Yüksel’e teslim edilmiştir.”

GATA iddianamesinde tanık Eda Kural’ın Terzi’nin cebindeki notla ilgili anlatımları dışında herhangi bir bilgi bulunmazken Terzi’nin eşyalarının teslim edildiği belirtilen Albay Ömer Serdar Yüksel’in Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli olduğu öğrenildi.

KAYNAK: AYDINLIK
YORUMLAR 5
  • Şeref 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler karışık bu gün göklere çıkarılanlar yarın yerlerde gezdirilebilir.İşin aslını öğrenmek gerek.Bizim millet ilk gün herşeyi çözdü.Böyle birşey olamaz.
    Cevapla
  • yücel 6 yıl önce Şikayet Et
    adi kafirler
    Cevapla
  • abduelkerim CCC 6 yıl önce Şikayet Et
    hic inandirici gelmedi kafasi kanlar icinde birinin alnindan nasil opulur ..
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Semih Terzi ötmesin diye öldürüldü, o askerler semih terzi tabancayla vurulunca ilk yardım yapmadı mı onun helikoptere kadar ölmediyse kesinlikle fişini çektiler
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    kafasından vurulan bir adam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor