Petrol savaşı yaklaşıyor! Rusya, Esed, PYD

Rusya destekli Esed rejimi güçleri, Suriye’nin petrol zengini kenti Deyrizor’a yoğun bombardıman desteğiyle 16 kilometreye kadar yaklaştı.

Petrol savaşı yaklaşıyor! Rusya, Esed, PYD
Petrol savaşı yaklaşıyor! Rusya, Esed, PYD
GİRİŞ 05.09.2017 07:49 GÜNCELLEME 05.09.2017 07:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD destekli PKK-PYD terör örgütü de Fırat’ın doğusundan petrol zengini şehre yaklaşmaya devam ediyor. Rusya ve ABD destekli güçler arasında şehirde Fırat’ın doğusu ve batısına ilişkin deklare edilmemiş bir anlaşma bulunduğu da iddia ediliyor.

24 bin kişilik güçle üç koldan saldıran Rusya, Esed ve İran destekli Şii gruplar, Suriye’nin doğu illerinden Deyrizor merkezine 16 kilometreye kadar yaklaştı. Şehir merkezinde Matar Deyr Ez Zor ve Cura bölgelerini kontrol altında tutan Suriye rejimi son 3 günde 18 kilometre ilerledi. Yeni Şafak’a bilgi veren Deyrizor heyeti Başkanı Ebu İsmet, Rakka güneyi Madan bölgesi, Sukna-El Şolah güzergahı ve Himeymim yönünde Rus, Esed ve İranlı Şii grupların ilerleyişinin sürdüğünü belirtti. Ebu İsmet, DEAŞ mevzilerinin karadan ve havadan olağanüstü bombardımana tutulduğunu ve en fazla ilerlemenin Şolah istikamaetinde gerçekleştiğini de kaydetti.

FIRAT SINIR HATTI

Rejimin bölgedeki son ilerlemesine dair değerlendirmelerde bulunan Ebu İsmet, Fırat’ın doğusunda PYD ve ABD’nin, batısında ise rejim güçlerinin konuşlandırılması ekseninde deklare edilmemiş bir anlaşma bulunduğunu iddia etti. Bölgenin Ortadoğu’nun en verimli petrol rezervine sahip Deyrizor’dan iki tarafından da vazgeçmeyeceğini söyleyen Ebu İsmet, “PKK-PYD’nin Fırat’ın doğusundaki hakimiyeti önümüzdeki günlerde daha da netleşecek” diye konuştu. Bu kapsamda ABD ve PYD’nin Haseke-Şeddadi bölgesinden geniş çaplı operasyona hazırlandığını belirten Ebu İsmet, bölgenin en stratejik noktası Meyadin Kasabası’nın da iki taraf için büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 13
  • Hayatti 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden bekleriz anlamıyorum ... vur deyin vuralım...
    Cevapla
  • zabit 6 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah bu hamur çok su alır.Ne ABD, nede Rusya nede ayak altı çakallar birbirlerini öldürmekten başka bir iş yapamazlar hevesleri kursaklarında kalır
    Cevapla
  • serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    asıl terörist devlet amerikadır...... milyonlarca çocugun katili amerikadır.... teröristlere silah dağıtan amerikadır...... bence tüm dünya ülkeleri kuzey kore gibi nükleer güce sahip olmalı amerika denen terörist devlet.... eninde sonunda yok edilmelidir......... TERÖR ÖRGÜTLERİNE TIRLARCA SİLAH VEREN AMERİKA YOK OLMALIDIR.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle kardeşim
    Cevapla
  • VATANIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Harfiyyen katılıyorum.
    Cevapla
  • Idris 6 yıl önce Şikayet Et
    Elinde sonunda amarikanin kope pyd esad ve onu destekliyenlerle savasacak pyd nin sonu olacak amarika bile kurtaramiyacak pyd yi kopeklin sonu olumdur o kadar
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Pyd Fırat'ın doğusuna mı geçiyor? Kırmızı çizgimizi hatırlatma ve harekete geçme zamanımız geldi o zaman...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem