Türkiye'den vatandaşlarına ABD uyarısı: Gitmeyin!

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler Bölgesinde ortaya çıkan ve en yüksek seviye olan 'Kategori 5' olarak sınıflandırılan 'İrma kasırgası' nedeniyle vatandaşları uyardı.

GİRİŞ 07.09.2017 15:50 GÜNCELLEME 07.09.2017 16:24
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'nca, 'İrma Kasırgası' nedeniyle Karayipler'le Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletinde bulunan ve bu bölgelere seyahat edecek Türk vatandaşları için uyarıda bulunuldu. Kasırganın etkili olduğu bölgede bulunanların, güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları ve olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları istendi. 

Bakanlık tarafından 'İrma Kasırgası' hakkında yapılan seyahat uyarısı şöyle: 

"Karayipler Bölgesinde ortaya çıkan ve en yüksek seviye olan 'Kategori 5' olarak sınıflandırılan 'İrma kasırgası', Karayipler ve Amerika Birleşik Devletlerinin Florida Eyaleti ile sözkonusu bölgelerin etrafındaki alanlarda etkili olmaktadır. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın zorunlu kalmadıkça önümüzdeki günlerde sözkonusu bölgelere seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunmaktadır. Halen sözkonusu bölgelerde bulunan vatandaşlarımızın ise, şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları, olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları, her koşulda müteyakkız olmaları ve yerel makamların yaptıkları/yapacakları duyuruları yakından takip etmeleri önem arzetmektedir.

Havana, Santo Domingo, Karakas, Vaşington Büyükelçiliklerimiz ve Miami Başkonsolosluğumuz, kasırganın seyrine göre yerel makamlardan aldıkları bilgileri sosyal medya kanallarında güncel olarak paylaşmaktadırlar. Vatandaşlarımıza, yerel makamların ikazlarının yanı sıra, söz konusu temsilciliklerimizin duyurularını takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Kasırgadan etkilenen vatandaşlarımızın aşağıdaki numaralar/internet siteleri üzerinden Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezine ve ilgili temsilciliklerimize ulaşmaları mümkündür"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • akenaton 6 yıl önce Şikayet Et
    hava gunesliykende gitmeyin
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika birleşik terör devletleri güvenli değil hiç kimsenin gitmemesi lazım
    Cevapla
  • bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    vaybe tersine dünya
    Cevapla
  • Gurbet 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah zalimleri helak edecek
    Cevapla
  • Dürbünlü 6 yıl önce Şikayet Et
    İslamda hicret sadece din için yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!