Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda İran’dan Türkiye’ye gelen bir tırda piyasa değeri 1 milyon 257 bin 659 TL olan bin 860 adet cep telefonu ile 444 paket yabancı menşeli bandrolsüz sigara ele geçirildiğini açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük Kapısı'na gelen bir nakliye firmasına ait tır, giriş ve araç tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından sistem üzerinden yapılan risk analizi sonucunda X-Ray taramasına sevk edildi. Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından yapılan X-Ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine tır, personel refakatinde detaylı olarak aranmak üzere arama hangarına yönlendirildi. Muhafaza personeli tarafından gerçekleştirilen arama sonucunda boş olan tır dorsesinin alüminyum yan destek çıtaları içinde yer alan boşluklara gizlenmiş vaziyette sigara ve cep telefonu olduğu görüldü.

Yerinden sökülen çıtalar boşaltılarak yapılan sayım sonucunda piyasa değeri toplam 1 milyon 257 bin 659 TL olan çeşitli modellerde bin 860 adet cep telefonu ile 444 paket yabancı menşeli bandrolsüz sigara ele geçirildi. Yakalanan cep telefonu ve sigaralara el konulurken, şüpheli araç sürücüsü hakkında Doğubayazıt Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • AHMM 08.09.2017 21:50
    Ev hanımı ablalarım,emekli amca teyzelerim,çiftçi abilerim ablalarım , Müslüman, günde içinden 6.500 Nasr Suresini oku, yolculuğun hayırlı olsun,geçim sıkıntısı çekme,dileklerin gerçekleşsin.