Huduti'ye ait hard diskte "Kakao Talk" kalıntısı

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin hard diskinde, örgüt üyelerinin kendi aralarında mesajlaşmak için kullandığı "Kakao Talk" uygulamasına ait kalıntılar bulundu.

Huduti'ye ait hard diskte "Kakao Talk" kalıntısı
Huduti'ye ait hard diskte "Kakao Talk" kalıntısı
GİRİŞ 08.09.2017 15:34 GÜNCELLEME 08.09.2017 17:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Malatya'daki 27'si tutuklu 76 sanıklı darbe girişimi davasının bir numaralı sanığı Adem Huduti'nin gözaltına alınırken makamında ve evinde yapılan aramalarda elde edilen dijital materyallerin incelemesi İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından tamamlandı.

Huduti'den elde edilen 500 GB bilgisayar hard diskinin incelemesinde, örgüt üyelerinin kendi aralarında mesajlaşmak için kullandığı "Kakao Talk" ve sanal özel ağ oluşturmak için yapılan "Hotspot Shield" isimli uygulama kalıntılarına rastlanıldığı bildirildi.

"KAKAO TALK" BULUNDU

İçerik çıkartma ve inceleme raporunda, "Hard diskin imajı üzerinde soruşturma konusu ile ilgili inceleme ve araştırma işlemleri esnasında 'Kakao' ve 'Hotspot Shield' kelimesi kullanılarak yapılan kelime araması neticesinde soruşturma konusu ile alakalı olabileceği değerlendirilen 'Kakao Talk' ve 'Hotspot Shield' isimli uygulamanın kalıntılarına rastlanılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Raporda ayrıca "Hotspot Shield" uygulamasına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Hotspot Shield uygulaması Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinden kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN'ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN'ler, farklı, konumlarda bulunabildiğinden, kullanıcı ülkelerin kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP'ler gibi) da kurtarırlar. VPN'lerle bağlantı şifreli olduğundan, gönderilen ve alınan tüm veriler şifrelenir. Aynı zamanda IP adresi saklama gibi özelliği de bulunmaktadır."

Rapor, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) Dairesi tarafından Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 22 Temmuz 2017 tarihli "Kakao Talk" konulu bilgi notunda ise uygulamanın FETÖ/PDY tarafından kullanılması ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda "Bylock"a geçişten önce kullanıldığı ancak örgütün bu uygulamanın herkes tarafından da yüklenebileceği gerekçesiyle kullanımına son verilerek kendi geliştirdikleri "ByLock" uygulamasına geçiş yaptıkları değerlendirildiği belirtildi.

YORUMLAR 8
  • nam-ı değerli 6 yıl önce Şikayet Et
    vpn virüs programlarında çevrimiçi gizliliği korumak için var. bunu da suç diye koymasın devlet dosyaya böyle şeyler olayı basitleştiriyor. bunların suçu hıyanet cezası idamdır. bu yazılan çizilenlere inanamıyorum. vpn kakao talk nedir. bylocku anladık android markette yokmuş. ciddi yapın işinizi adam halka ateş etti ...
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    vpn kullanmayan adam var mi acaba ülkede? twitter'a erişim kapandiğinda bütün milletvekilleri, bakanlar hepsi twitterda idi, tabiki vpn ile.. iyice komik duruma düşüyoruz sanki. kakao talk'da, android markette çok yaygın chat uygulamalarından biri, gizli kapaklı şifreli bir şey değil maalesef.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Takiyeci pervasız tiyatro yapacılar. Bakkaldan aldım derse şaşmam.
    Cevapla
  • Okay 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar basarili olsalardi asilmadik kim kalacakti veya devletmi kalacakti bunlara hain,,idam mahkumu muamelesi
    Cevapla
  • Bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Vpn yi ben ilk kez 15 Temmuz sonrası duydum bilgisayar da olsa bile vpn kullanıcıları niçin bu adresi kullanır yasaklı videolar filmler ve fotoğraf kareleri içindir veyahut yasaklı bir kitap içindir veya ülke den ülkeye yapılmış sınırlamaya delmek içindir ki bunlar hepsi suç kapsamına alınmalıdır.Yoksa bu işin sonu yoktur.
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    21. yy da yasaklarla bir yere varilamaz, yasaklarla yasamak istiyorsan yallah kuzey koreye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!