Başbakan Yıldırım ışığı gördü, gaza bastı!

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya düşürecek olan Sabuncubeli Tüneli'nde "Işık Gördü" törenine katılan Başbakan Yıldırım, açılışın ardından makam aracını tünelde kendisi kullandı.

GİRİŞ 09.09.2017 08:44 GÜNCELLEME 09.09.2017 09:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli'nde ilk ışık, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle son delme işleminin gerçekleştirilmesinin ardından göründü. Yoğun çalışmaların ardından tören, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 8 Eylül'ü, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'e bağlayan geceye yetiştirildi.

TÜNELDE SONA GELİNDİ

9 Eylül 2011 tarihinde yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın 4 Kasım 2014 tarihinde iflas etmesi sebebiyle inşaatı duran ve yaklaşık 10 ay sonra yeniden ihaleye çıkılarak, çalışmaların kaldığı yerden devam ettiği Sabuncubeli Tüneli'nde son aşamaya gelindi.

İLK IŞIK GÖRÜNDÜ

Tünelin Manisa tarafında düzenlenen törende konvoyla tünele giren Başbakan Binali Yıldırım, burada işçiler tarafından karşılandı. Törende hazırlanan iş makinesini kullanan Yıldırım, son delme işlemini gerçekleştirmesinin ardından Sabuncubeli Tüneli'nde ilk ışık göründü.

 

YORUMLAR 2
  • Şahin TURK 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah başbakanım şu mercedes makam araçlarını da tarihe bir gömseniz de göğsümüz kabrarak haberdeki resimlerini daha bir hevesle okusak...
    Cevapla
  • cevdet 6 yıl önce Şikayet Et
    şu izmire yatırım yapmayın zaten oy vermiyorlar samsun kaç yıldır batı ve doğu çevre yolunun yapılmasını bekliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI