'Yetenekli' Nuriye'den ilk açıklama geldi!

"Günde iki saat uyuyup, bin soru çözerek Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazandım" diyerek sahtecilik yaptığı iddia edilen Nuriye Kalkmaz ilk defa konuştu.

GİRİŞ 09.09.2017 15:10 GÜNCELLEME 09.09.2017 16:33
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını iddia eden ancak yapılan incelemede İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü'nü kazandığı öne sürülen Nuriye Kalkmaz, yaptığı açıklamada suçlamaları kabul etmedi.

OLAY BİR AN ÖNCE AYDINLATILSIN

Olayın incelenerek bir an önce aydınlatılmasını istediğini söyleyen Kalkmaz, "Ben, Devlet Hatun Kız Meslek Lisesi Radyo Televizyon Bölümü mezunuyum. Bir sene mezun kaldım tıp fakültesi istediğim için. Bir sene hazırlandım, etüt merkezine gittim. İlk aşama sınavı olan YGS sınavına girdim. YGS 2'de 485 puan aldım, 431'inci oldum. LYS MF-3'ten 478 puan aldım, başarı sıralamamda 1001'inci. Okul puanım 84 olduğu için beni geri çekti, 1413'üncü oldum. Başarı sıralamasına göre yerleştirildiğimiz için ben tercihlerimi yaptım. İlk tercihim Hacettepe İngilizce Tıp, ikinci tercihim Hacettepe Türkçe Tıp, daha sonrakiler İstanbul Çapa İngilizce Tıp, Çapa Türkçe Tıp olarak batı illerindeki tıp fakültelerini sıraladım. Tıp fakültelerinin en sonuna Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni yazdım. 16'ncı sıralamamda da İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü bulunuyordu. Sonuçlar açıklandığında ikinci tercihim olan Hacettepe Üniversitesi Türkçe Tıp Fakültesinin olduğunu gördüm" dedi.



6 Eylül gecesi lisedeki okul müdürünün kendilerini telefonla arayıp, bir kişinin kendisi için Hacettepe Tıp Fakültesini kazanmadığını söylediğini belirten Nuriye Kalkmaz, "Ben de okul müdürümüzün isteği üzerine ona belgeleri gönderdim. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz de aradı. Onlara ÖSYM ve e-Devlet şifremi verdim. Sonra beni tekrar aradılar, 'olay kapandı hiçbir şey yok, sen sakin ol uyu ve yarın da sınavına git' denildi. Hacettepe Üniversitesinde İngilizce sınavına girdikten sonra Kütahya'ya döndüm. Bu kez Milli Eğitim Müdürü babamı çağırıp benim Hacettepe değil İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümünü kazandığımı söylemiş. O bölüm de benim 5'inci tercihim olduğu söyleniyor. Oysa ben 16'ncı tercihimde jeofizik bölümünü yazmıştım" diye konuştu.

MÜFETTİŞ  GÖREVLENDİRİLDİ

Kalkmaz, bir süre önce Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret ederek başarı öyküsünü anlaşmıştı. Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığının olayın incelenmesi için 2 müfettiş görevlendirdiği belirtildi.
 

"Yetenekli Nuriye" hepimizi kandırmış!

YORUMLAR 127
  • acı gerçek. 6 yıl önce Şikayet Et
    şunu kazandım bunu kazandım diye sevinen insanlar gördüm de cenneti kazandım ALLAH cc rızasını kazandım diye sevineni görmedim.acaba şu ünveristeyi kazanmak için gecelerdce uykusuz kalanlar.allah rızasını kazanmak için kaç gece uykusuz kalıp teheccüde kalktınız.
    Cevapla
  • doğrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu okul puanı çok saçma bir şey .Üniversite sınavında haketiği yeri kazansada çocukları geri çekiyor.Okul puanları nasıl veriliyor.çoğu kollanmayla yapılıyor.Kaldırın bu okul puanını.Yazık yahu.
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    Tıp kazanacak kadar puan var tüm tercihlerini tıp yapmış ama en son tercihe bi tıp daha yazmak yerine niye çok düşük puanlı jeofizik yazmış?
    Cevapla
  • marat 6 yıl önce Şikayet Et
    yapmayın arkadaşlar kız başarmış işte puanına ve sıralamasına baksanıza
    Cevapla
  • Korkut 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanç bu işte. Dün düşündüm de yahu ya bu kızımız doğruyu söylüyorsa, Ösym zaten bu durumlardan dolayı zan altında, Bide şu internetten tercih pek çok şeye açık gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı