10 gün içerisinde büyük bir deprem meydana gelebilir!

Uzmanlar tarafından 10 gün içerisinde büyük bir deprem vakası yaşanabileceğine dair uyarı gerçekleştirildi. Deprem uzmanı Prof Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin ardından oluşan yer kabuğu gerginliği Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde büyük bir depreme sebep olacak şeklinde açıklamalarda bulundu.

10 gün içerisinde büyük bir deprem meydana gelebilir!
10 gün içerisinde büyük bir deprem meydana gelebilir!
GİRİŞ 16.09.2017 13:54 GÜNCELLEME 16.09.2017 13:54

Meksika'da 8.2 büyüklüğündeki dünyanın ekseninin kaymasına neden olan büyük depremin ardından 61 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından tsunami alarmı verildi. Böylesine büyük bir deprem vakasında neyseki korkulan olmadı. 6 ülkede birden hissedilen Meksika depremi az zararla atlatılabildi. Deprem uzmanları Ahmet Ercan ve Oğuz Gündoğdu bunun nedeninin depremin şehir merkezlerine uzak bölgede olmasına ve alınan önlemler olduğunu ifade ediyor.

DEPREM UZMANI AHMET ERCAN AÇIKLAMASI!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Depremin ardından oluşan yer kabuğu gerginliği Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde büyük bir depreme sebep olacak" şeklinde açıklamada bulundu.

ÖNÜMÜZDEKİ 10-15 GÜN ÇOK TEHLİKELİ!

‘’Meksika depreminden çıkan enerji olağanüstü büyük. Yerin çekirdeğine kadar yer salınmaktadır. Bu sarsıntılar 3 türlü hareket yapıyor. Şu anda yer kabuğunun tamamı gergin. Yer yuvarının üzerinde çeşitli kırıklar var. Enerji biriken yerler varsa buralar bir depremle gerginliğini boşaltabilir. Bu dünyanın herhangi bir yerde olabilir. Yani buna Türkiye de dahil olmak üzere Dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde orta ya da büyük depremler olmasına şaşırmayacağız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor