Çete çökertildi! Tam 36 çocuk...

İstanbul'da polis, beş ay süren takip sonucunda Suriye'den ailelerinden bin liraya kiraladıkları çocukları İstanbul'da dilendiren bir çeteyi çökertti.

Çete çökertildi! Tam 36 çocuk...
Çete çökertildi! Tam 36 çocuk...
GİRİŞ 11.09.2017 14:29 GÜNCELLEME 11.09.2017 15:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da özellikle trafikte dilendirilen çocukların para karşılığında kiralanarak getirildiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Beş ay boyunca teknik ve fiziki takibi sürdüren polis, çocukların Halep'teki ailelerine bin lira para verilerek kiralandıklarını ve daha sonra getirildikleri İstanbul'da dilendirildiklerini tespit etti. Çetenin ağına düşen çocuklar bir bir tespit edilirken, takip sonucunda alıkonuldukları yerler belirlendi. Çocukları dilendiren çete üyelerinin de kimlerini tespit eden polis bu Sabah operasyon için düğmeye bastı.

ÜÇ İLDE EŞ ZAMANLI

Başta Hatay olmak üzere Adana ve İstanbul'da 93 adrese baskın yapan polis Suriye uyruklu 12 çete üyesini gözaltına aldı. Polis zorla alıkonulan ve dilendirilen 36 çocuğu da kurtardı. Çocuklar sağlık kontrolünden geçirilerek Çoücuk Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • süleyman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi organize edenin hakkı en az 20 yıl hapis...otoyollarda çocukların canlarıyla oynuyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri