FETÖ'cülerin savunmasına dikkat! Hep aynı cümle!

15 Temmuz duruşmalarına katılan Nabi Avcı, FETÖ'cülerin yaptığı savunmalarla ilgili tespitlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Avcı, 'şablon savunma yapıyorlar' dedi.

FETÖ'cülerin savunmasına dikkat! Hep aynı cümle!
FETÖ'cülerin savunmasına dikkat! Hep aynı cümle!
GİRİŞ 11.09.2017 19:48 GÜNCELLEME 11.09.2017 19:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Tuzla Piyade Okulundaki eylemlere ilişkin davaya yönelik, "Daha önce de hem Silivri'de hem de Çağlayan'daki duruşmalarda gördüğümüz senaryoların burada da aynen uygulanmakta olduğunu, bazı sanıklara dağıtıldığı anlaşılan şablon müdafaalar ve ifadeler üzerinden bir örgütsel savunma yapılmaya çalışıldığını görüyoruz." dedi.

DURUŞMAYA KATILDI

Avcı, 15 Temmuz'daki darbe girişimi öncesinde ve sırasında Tuzla Piyade Okulundaki faaliyetler ve eylemlere ilişkin 35'i tutuklu rütbeli 40 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına katıldı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşında yapılan binadaki salonda görülen duruşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Avcı, Tuzla Piyade Okulu duruşmasını izlemek için bugün burada olduklarını belirtti.

"FETÖ'CÜLER ŞABLON METİNLERLE ÖRGÜTSEL SAVUNMA YAPIYORLAR"

Avcı, "Daha önce de hem Silivri'de hem de Çağlayan'daki duruşmalarda gördüğümüz senaryoların burada da aynen uygulanmakta olduğunu, bazı sanıklara dağıtıldığı anlaşılan şablon müdafaalar ve ifadeler üzerinden bir örgütsel savunma yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Tabii neticede karar verecek olan mahkemedir. Ama ben izlenimlerimizi paylaşmak adına bunları söylüyorum. Aslında bu savunmaların, şimdi biraz teknik bir tabir olacak ama 'metin çözümlemesi' yapıldığı zaman nasıl bir örgütsel paylaşım olduğu da açıkça görülebilir. Ama bu metin çözümlemesini yapmak da mahkemenin işi değil. Ben ilgili kamuoyunun da bu konularda duyarlılığını uyandırmak adına da bunları söylüyorum." ifadelerini kullandı.

AYNI ARGÜMANLAR: TELEFONLARIMIZ AÇMADIK, İNTERNETE BAKMADIK, HABERİMİZ YOKTU

Nabi Avcı, bu davanın da diğer davalarda kullanılan argümanlar gibi "O gece bir terör saldırısı olacağı duyurusu geldi. Biz de gittik depodan silahları aldık, sivil araçlara bindik, yola çıktık. İş telefonlarımızı açmadık, internete bakmadık. Bir terör saldırısı olduğu bilgisi üzerine harekete geçtik. Ama bu terör saldırısının mahiyeti neymiş, neredeymiş, kim yapmış, biz kimi, hangi terörü önlemeye gidiyoruz bu konularda bilgi almak için dahi telefonlarımızı açmadık, bakmadık, internete de girmedik." gibi bir mantık üzerinden yürüdüğünü, neticede bunların hepsini mahkemenin değerlendireceğini söyledi.

"YARGILAMA SÜRECİNİN HİÇBİR USUL, ŞEKİL HATASINA YER VERİLMEDEN TAMAMLANMASINI BEKLEMELİYİZ"

Duruşmaları izleyen mağdur ve şehit yakınlarının, gazilerin kendilerine yakışan bir vakar içerisinde, sabırla, teenniyle mahkemenin normal yargı sürecini tamamlamasını beklediklerini aktaran Avcı, şunları kaydetti:

"Bazılarının beklediği gibi birtakım taşkınlıklarla mahkeme sürecinin bulanıklaştırılmasına da katiyen izin vermiyorlar. Çünkü örgütün yargı sürecinde başvurmaya yeltendiği taktiklerden birinin de bu olduğu anlaşılıyor. Yani olabildiğince, daha sonra özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaat aşamasında, birtakım usul hataları yapıldığına, adil yargılama haklarının zedelendiğine dair görüntüler oluşturmak istiyorlar. Bunun için hem mahkeme heyetini hem savcılık iddia makamını hem de mağdur yakınlarını, şehit yakınlarını tahrik edecek birtakım davranış ve söylem içerisine girebiliyorlar. Ama çok şükür hem şehit yakınlarımız hem gazilerimiz hem mahkemelerimiz, yargıçlarımız ve savcılarımız ve avukatlar bu konularda gerekli teenniyi, sabrı, vakarı gösteriyorlar. Ben bu vakar ve teenni içerisinde hiçbir usul hatasına yer vermeden, hiçbir şekil hatasına düşmeden bu yargılama sürecinin tamamlanmasını ve 15 Temmuz hain kalkışmasına şu veya bu şekilde bulaşmış olan herkesin hak ettiği cezayı almasını sabırla beklememiz gerektiğini bir kere daha vurguluyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    neyi yargılıyoruz hala asın gitsin
    Cevapla
  • matçı 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar şablon konuşuyorsa bu şablonu kim veriyor.demek ki bunların ne konuşacaklarını ulaştıranlar var içeride hala.
    Cevapla
  • Aaaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    Avukatları var
    Cevapla
  • bahadir 6 yıl önce Şikayet Et
    ozaman hala hepsi pensilvanya ile bağlantıdalar uyuyormuyuz
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Fiilen oyunun yani darbenin içinde yer alacaksın ,sonrada kem küm dieceksin yemezler,gereği yapılmalı,adalet yerini bulmalı.
    Cevapla
  • Yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Belki de himpnozlari bozulmasın, doğabilecek olumsuzlukları görmediler diye plan değiştirip caz gcmesinler diye özellikle telefon internet ve TV kere basma kararı almış olabilirler mi? Demek oluyor ki darbe sürecinde cep telefonu, internet, ve TV den çekinmiş olabilirler. Tabi hepsini yakinen takip ettikleri halde inkar etmeleri daha baskın ihtimal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor