92 kişi zehirlendi, köy karantinaya alındı

Siirt'in Akbaş Köyünde kapağı açılan kimyasal bir varil nedeniyle 92 kişi zehirlendi. Köy AFAD ekipleri tarafından karantinaya alınarak boşaltıldı.

GİRİŞ 11.09.2017 19:54 GÜNCELLEME 12.09.2017 09:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Siirt merkeze bağlı Aktaş Köyü'nde çocuklar, bugün akşam saatlerinde köyün dışında boş arazide buldukları bir varili köye getirdi. Köye getirilen varili kurcalayarak açan aralarında çocukların da bulunduğu 92 kişi fenalaşarak Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın duyulmasının ardından AFAD ve itfaiye ekipleri köye giderek incelemelerde bulundu. Bölgeye giden uzmanlar köyü tamamen boşaltarak, karantina altına aldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: 92 KİŞİ HASTANELERE SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığınca, Siirt'in Aktaş köyünde klor gazı sızıntısından etkilenen 92 kişinin hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındığı, 60 kişinin de köy yakınlarında bulunan mesire alanına kurulan Türk Kızılayının çadırında gözlem altına alındığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Siirt'in Aktaş köyündeki klor gazı sızıntısı nedeniyle Acil Sağlık Hizmetleri ambulanslarının bölgeye intikal ettiği ve etkilenenlerin hastaneye ulaştırılmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Olaydan etkilenen 92 kişinin hastanelere sevki gerçekleştirilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. 60 kişi de köy yakınlarında bulunan mesire alanında kurulan Kızılay çadırlarında gözetim altına alınmıştır. Hastanelere sevki gerçekleştirilenlerin arındırma ünitesinde arındırma işlemlerine devam edilmekte olup genel durumları iyidir. Klor gazından etkilenme olayının eski bir varille temastan kaynaklandığı değerlendirilmektedir.'' 

SİİRT VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Milletvekili Yasin Aktay ile birlikte, Aktaş köyünde zehirlenen 23'ü çocuk 40 kişinin kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesine geldi. Vatandaşları ziyaret eden Atik, hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Atik, varilin nereden ve nasıl getirildiğinin bilinmediğini belirterek, "Ama bildiğimiz bir şey var, vatandaşların bize ifade ettiği husus bu varilin bir vanasının olduğu, bunun vanasıyla oynandığı ve rüzgarın da etkisiyle sızan gazdan vatandaşlarımızın etkilendiğidir. Ayrıca köyün karantinaya alınması gibi bir durum söz konusu değil ve biz vatandaşlarımızı oradan uzaklaştırdık" dedi.

YORUMLAR 7
  • hayrettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Klorun orada ne işi var onu araştırın...100 sene önce on binlerce asker öldü savaşlarda... sahibi kim nerede kullandı... bilmece
    Cevapla
  • Ali Desidero 6 yıl önce Şikayet Et
    İlahi vali amca. Karantina yok, köyü boşalttık ne demek Allah aşkına :)
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İlahi vali amca. Karantina yok köyü boşalttık ne demek Allah aşkına :)
    Cevapla
  • mahmut ak 6 yıl önce Şikayet Et
    Biyolojik ve kimyasal savaş yöntemi bu. Aman dikkat
    Cevapla
  • Salih k 6 yıl önce Şikayet Et
    klor zehirliyse sulara neden katılıyor ki!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?