PKK'nın yıktığı Nusaybin ayağa kalkıyor

PKK’nın yakıp yıktığı Nusaybin, yeniden inşa ediliyor. Kaymakam ve belediye başkanı Ergün Baysal, terör izleri taşıyan 4 mahallenin yeniden inşa edildiğini söyledi.

PKK'nın yıktığı Nusaybin ayağa kalkıyor
PKK'nın yıktığı Nusaybin ayağa kalkıyor
GİRİŞ 12.09.2017 06:13 GÜNCELLEME 12.09.2017 06:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mardin’in Nusaybin ilçesine kayyum olarak atanan Nusaybin kaymakamı Ergün Baysal, PKK’nın yakıp yıktığı Abdulkadirpaşa, Dicle, Fırat, Yenişehir mahallerinin yeniden inşa edildiğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ işbirliğiyle Abdulkadirpaşa, Dicle, Fırat, Yenişehir mahallerinde 4 bin 651 konut inşaatının sürdüğünü belirten Baysal, inşaat alanında yapılan kazılarda hala EYP, silah ve çeşitli patlayıcıların bulunarak imha edildiğini aktardı. 

26 MİLYONLUK KİRA YARDIMI

TOKİ konutlarının yanı sıra 468 adet dükkanın da hayata geçirileceğini anlatan Baysal, “Projede yer alan 4 adet camii, 3 adet taziye evi ve 3 adet okul inşaatı da tüm hızıyla sürüyor.” dedi. Baysal ayrıca, Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi’nde faaliyet gösteren Uzlaştırma Heyeti ile anlaşarak muvafakat imzalayan bin 210 vatandaşa kira yardımı yapıldı. Bu yardım sokağa çıkma yasağının başladığı tarihten 15 Ağustos 2017 tarihleri arasını kapsıyor. Şu ana kadar ailelere 26 milyon 492 bin TL kira yardımı yapıldı”diye konuştu. Baysal, bu yardımların evler teslim edilene kadar süreceğini söyledi.

50 YILLIK SU İHTİYACI KARŞILANACAK

Nusaybin’in alt ve üst yapı çalışmalarının da süratle tamamlandığını belirten Baysal, “250 kilometrelik Nusaybin’in tüm su altyapısı yenileniyor. Operasyonun gerçekleştiği mahalleler başta olmak üzere 100 kilometrelik alanda kanalizasyon altyapısı yenileniyor. Hali hazırda 5 bin metreküp olan su deposu yerine 15 bin metreküplük su deposu çalışması sürüyor. Bu depo Nusaybin’in 50 yıllık su ihtiyacını toptan karşılayacak” şeklinde konuştu.

ONARIM ATAĞI

Belediye Başkanı Baysal, “Kardeş belediyelerle ortak projeler, park alanları yapıldı. Belediyemizin kendi başına yaptığı çalışmalar var. 1700 senelik tarihe uzanan Mor Yakup Manastırı ile yapımı Zeynel Abidin Camisi’nin bulunduğu alanda yer alan Kültür İnanç Parkı’nın alt ve üstyapı çalışmaları tamamlandı. İnsanlarımıza yaşam alanı açacak şekilde sokak sağlıklaştırma ve aydınlatma çalışmaları proje aşamasında. Operasyonlardan hemen sonra ilk etapta güvenli yolların oluşturulması için 55-60kilometrelik mesafe asfaltlanmıştı. Nihai süreç sona erdiğinde 100-110 kilometrelik bir asfaltlama çalışması yapılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak

YORUMLAR 4
  • Doğrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yıktı biz ödeyeceğiz durum bu
    Cevapla
  • Şırnaklı 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Gerçekçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki bedavaya mı dağıtılacak cünkü yardım diyorsunuzda siz isteginiz gibi iyi şeyler yapın ama bu millet asla sizi sevmeyecektir
    Cevapla
  • Snerol 6 yıl önce Şikayet Et
    Batıda devlet senin arazine konut yapınca ne yapılıyorsa ordada aynısı yapılıyor. Hiç kimse kurulu düzeninin bozulmasını istemez. Orda yuvalanan bir örgüt vardı. Temizlik yapıldı şimdi gereği yapılıyor. Gün kardeş olma günüdür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi