Siirt Valiliği'nden son dakika açıklaması

Siirt Valiliği: Aktaş köyündeki zehirlenme klor gazından kaynaklandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 şüpheli yakalandı, 1 kişi aranıyor.

GİRİŞ 12.09.2017 12:43 GÜNCELLEME 12.09.2017 22:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada  "Aktaş köyündeki zehirlenme klor gazından kaynaklandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıdı. 2 şüpheli yakalandı, 1 kişi aranıyor." denildi.

Siirt Merkeze bağlı olan ve dün akşam saatlerinde buldukları bir varilden sızan kimyasal maddeden 93 kişinin zehirlendiği Aktaş köyünde yaşam bugün normale döndü. Hastaneye kaldırılan 50 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edilip köylerine gönderilirken, 43 kişinin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Kimyasal maddenin bulunduğu ve zehirlenme vakalarına yol açtığı belirtilen varil ise, incelenmek üzere köyden alındı.

ETKİLENENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

Siirt'in Aktaş köyündeki klor gazı sızıntısından etkilenenlerin sayısının 109'a yükseldiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde olayın öğrenilmesiyle tüm ilgili kurumların harekete geçirilerek, Aktaş köyünde gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Yapılan araştırma sonucu köy sakinlerinden C.Ç, C.C. ve A.K'nin Kurtalan Belediyesinin su deposu mevkisinde buldukları klor tankını alarak köye getirdikleri ve merak sonucu vanasını açtıkları aktarılan açıklamada, "Tanktan yayılan klor gazından kısa sürede köy sakinlerinin etkilendiği belirlenmiştir." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR 5
  • Klor tanki 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu bilmeyen bir kisi tankla ne isi olur? sizde hemen inanin..bu kadar mi safsiniz..kac kisi hayatinda klor tani gordu? nerede olur bunlar? ya birakin hepsi duzmece..bilerek yapilmistir
    Cevapla
  • pelo 6 yıl önce Şikayet Et
    bence. tahminime göre bunlar belediyenin sulara kattığı klor bidonunu habersiz aldı geldi sonra da bilinçsizce açtılar.
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Klor varilleri sularin dezenfeksiyonunda kullanilir zaten haberdede su deposunun yanindan alinip koye getirildigibyaziyor
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerede bir kan ve gözyaşı varsa arkasında muhakkak ABD vardır. 11 Eylül 2001'de kendi ikiz kulelerini vurup Müslümanları terörist olarak gösteren bir ülke; olsa olsa terörist ülke olur. Allah bunları kahreylesin. Irma ve Harveylerin artarak devam etmesi temennisi ile...
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    abd pkk ya teslim edeceği varilleri yanlış yere atmış, tutturamamış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti