Türkiye'den flaş Avrupa Birliği açıklaması!

AB Bakanı Ömer Çelik İngiltere'de önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 12.09.2017 15:37 GÜNCELLEME 12.09.2017 17:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İngiltere'de düzenlediği basın toplantısında konuşan AB Bakanı Ömer Çelik, "Zaman zaman açıklamalar yapılıyor. Türkiye AB'den uzaklaşıyor diye ama bu doğru bir tespit ve açıklama değil" dedi.

Çelik'in açıklamalarının satır başları şöyle:

Avrupa'da yeni bir tablonun önümüze geldiğini görüyoruz. Çinlilere atfedilen bir söz var, "Allah size geçiş dönemi yaşatsın" diye. Biz de bu dönemde gereken çalışmaları yapmak zorundayız. Bu geçiş dönemlerinin şöyle bir özelliği var, kesin veri ve sonuç olmuyor. AB ile ilişkilerin Türkiye ile ilişkileri konusunda Türkiye AB'den uzaklaştı diye açıklama yapılıyor. Bu doğru değil. Darbe girişiminde Avrupa'dan destek görmedik. Avrupa Konseyi Genel sekreter ile yaptığımız görüşmede ilerleme kaydettik.

Yapacağımız şey AB ile bir masa etrafında tartışacağız. Bunun da yolu AB'nin müzakere yeteneğidir. Bazı konular olur mesela, bir ülke ile müzakerelerin kesilmesi Brexit gibi. AB'de bunun için bir müzakere masası yoktur, sorun olduktan sonra oluşturulur. Le Pen gibi nefret söylemleri yapanların bir söylemleri var ki, AB diye bir şey yok, Euro'yu tartışıyorlar tek pazarı tartışıyorlar.

Almanya'nın AB'ye talimat verir gibi konuşması iyi değildir. AB müzakere yeteneğini korumalıdır. Türkiye ise, ifade hürriyeti konuları AB ile beraber konuşmak istiyoruz. 23. ve 24. fasılları açalım diyoruz fakat AB ön şart sunuyor. Fasılları açmak için ön şart olmaz, kapatmak için ön şart olur. 

ALMANYA'NIN TAVRI IRKIÇILARIN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Brexit de şu demek: AB eski AB değil. Geçmişteki en önemli özelliği AB'nin krizlerden büyüyerek çıkmasıydı, şimdi 27 ülke birlikteliğini koruyor fakat göçmen meselesini çözemiyorlar. Avusturya gibi ırkçı yönetimler göçmenlere ırkçı söylemlerde bulunuyor. Anketlere göre Merkel ve Schulz'un oyları düşüyor, ırkçı parti AFD'nin oyları düştüğünü görüyoruz. Bu vahim bir konudur. Avrupa'da ırkçı partilerin yükselmesi endişe vericidir. Almanya'nın tutumu ırkçıların elini güçlendirebilir. Biz AB'nin neye dönüşeceğini takip ediyoruz. Gümrük Birliği konusunda Almanya'nın olumsuz tavrı var. 

YORUMLAR 18
  • geç AByi 6 yıl önce Şikayet Et
    50 yıl geçiş dönemi mi olurmuş? bu açıklamalarla adamların ekmeğine yağ surmeyin. birkaç nesil bu oyalamalari dinleyerek geçti.
    Cevapla
  • Fatih 43 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ne yaparsa yapsın zaten AB üyesi olmayacak sayın bakanım bunun en büyük nedeni ülkenin %99 müslüman . Bunun üstüne Türkiye AB üyesi olursa Avrupa parlamentosunda Almanya'dan bile fazla söz sahibi olacak çünkü ülkemizin nüfusu büyürken Almanya yaşlanıyor ve bu parlamentoda ülke nüfusuna göre en çok nüfus kimdeyse onun daha çok vekili olur ve bu Türkiye'yi AB içinde bir numara yaparki bu durum almanların hiç hoşuna gitmez o yüzden boşverin bu AB'yi zaten almayacaklar bu nedenlerden. Türkiye'den çok daha fakir zayıf ülkeler giriyor ama biz giremiyoruz bu normal değil
    Cevapla
  • kelleci 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya ab kim ya biz bize yeteriz 27 ülkenin yapamadıgını yapıyoruz istmeiyoruz ab felan yeterin almıcaklar zaten bizde almıcaz bu kadar basit
    Cevapla
  • Aysen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bize biz yeteriz evvel Allahta onlarin ümüğünü sikmak icin Ab yi feth etmek icin girmemiz lazim.. zaten onlarda bunu bildikleri icin oyalandiriliyoruz..
    Cevapla
  • rıza 6 yıl önce Şikayet Et
    yazık bu millete
    Cevapla
  • Can 6 yıl önce Şikayet Et
    Ab ile ilişkilerimizi kesersek çok büyük bir ihtimal ekonomimiz çöker. Şuan doğrudan Türkiyeye yatırım yapan ilk on ülkeye baktığınızda hepside ab ülkesi ve de şuan en çok ihracatıda yine ab ile yapıyoruz
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    AB ile ilişkiyi kesersek neden ekonomimiz çökermiş ki Türkiye'ye milyarlarca euro yatırım yapan AB şirketleri her şeyi bırakıp biz Türkiye'den çekiliyoruz mu diyecekler. Batılılar için para her şey dir. Bizimle müzakereleri kesebilirler ama ekonomik ilişkileri, ithalatı, ihracatı asla kesmezler. Bakkal dükkanı çalıştırmıyoruz.
    Cevapla
  • doğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş, Ab üyelik müzakeresi kesilecek, diğer ilişkiler özellikle ekonomik ilişkiler devam eder. Seyyar tezgahmı topluyosun akşam olunca eve dönesin. Milyarlık yatırımlar var her iki tarf içinde öyle kolay mı ilişki kesmek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı