Diyarbakır'da korkunç manzara!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Gözegöl Göleti'nin suyunun çekilmesiyle birlikte balık ölümleri baş gösterdi

GİRİŞ 12.09.2017 22:29 GÜNCELLEME 13.09.2017 10:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Gözegöl Göleti'nde bir anda sular çekilince balık ölümleri başladı. Göletin bazı yerlerinde 20 metreyi aşan su çekilmelerinden geriye ölü balıklar kalırken, köy sakinleri köyün ihtiyaçlarını karşılayan sulama göletinden kötü kokuların yayılmaya başladığını ve yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti. 

BİNLERCE BALIK TELEF OLDU

İHA'nın haberine göre; Merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve Cankartan ve Gözegöl köylerinin sulama ihtiyacını sağlayan Gözegöl Göleti'nin yüzeyi telef olan binlerce balıkla doldu. Sular çekildikten sonra çatlamaya başlayan ve ilginç görüntüler oluşturan toprak üstünde çürümeye başlayan balıklar etrafa kötü kokular yaymaya başladı.

Yıllardır gelip gölette balık avladıklarını kaydeden Cankatran köyü sakinlerinden 32 yaşındaki Kerem Yıldız, 4 gün önce yine balık avlamak için gölete geldiklerinde karşılarında gördükleri manzara karşısında şok olduklarını ifade etti.

12 yalından beri gölete gelip balık tuttuklarını belirten Yıldız, "İlk kez böyle bir şey ile karşılaşıyorum. Daha önce biz buraya sürekli oltayla balık tutmaya geliyordum. 12 yaşından beri balık tutmaya geliyorum. İlk kez böyle bir şey görüyorum ve çok üzülüyorum. Burada sazan, yılan balığı, ismini bilmediğim birçok balık türü vardı. 3-5 gün içinde bu balıklar ölmeye başladı. Sulama yapılıyor ve biraz da kurak geçti, yağmur da yağmayınca bu şekil sular gitti. Balıklar çürümeye başladı. Bence sağlığa zararlıdır. Çok kötü kokular geliyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR 7
  • yazik olmus 6 yıl önce Şikayet Et
    boyle bolgelerde balik avlamak yasak oluyor.simdi bu olayda binlerce balik telef oldu.o baliklari zamaninda avlayip coluga cocuga yedirselerdi simdi telef olmucaklardi.
    Cevapla
  • Gözlemci 6 yıl önce Şikayet Et
    Tipik Türkiye manzaraları. Şaşırmadım.
    Cevapla
  • turkuaz 6 yıl önce Şikayet Et
    bilinçli sulama yapacaksiniz kardeşim
    Cevapla
  • Zübeyir 6 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene İstanbul da susuzluk yaşandı. O zaman da dedin mi acaba ''Bilinçli su için kardeşim'' diye, merak ediyorum...
    Cevapla
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Balıkları alın ve bahçe toprağınızın altına gömün gübre olsun. Herkes PKK'lı değil bu arada
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk gelsin size yardım etsin. Nasıl zorda kalıyorsanız, sırtından kursunladiginiz devlet geliyor aklınıza.
    Cevapla
  • Zübeyir 6 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı ol birader. Devlet devletliğini yapmazsa başkaları kendini devlet yerine koyar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız