Darbeci yarbay: İlahi bir yardım önledi...

Muğla'da 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davaya, yarbay Davut Uçum'un esasa ilişkin savunmasıyla devam edildi.

Darbeci yarbay: İlahi bir yardım önledi...
Darbeci yarbay: İlahi bir yardım önledi...
GİRİŞ 13.09.2017 15:13 GÜNCELLEME 13.09.2017 15:14
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Uçum, darbe gecesinde Marmaris'teki otel saldırısı sırasında Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'nda bulunan Korgeneral Yılmaz Özkaya'nın 2 F-16'ya helikopterleri düşürün emri verdiğini belirtip, "Birileri bu helikopterleri, bu timi öldürmek istedi, vuramadılar. İlahi bir yardım, bunu başka türlü açıklayamam" dedi.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinde görevli, 1'i firari 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Yoklama alınmasıyla başlayan duruşmada ilk olarak sanık tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in avukatı savunma yaptı. Savunmanın ardından pilot yarbay Davut Uçum, esasa ilişkin savunmasına dünkü kaldığı yerden devam etti.

'KAHRAMAN OLMAK İSTEYEN BİRİLERİ VAR'

Davut Uçum, darbe gecesinde Marmaris'teki otel saldırısı sırasında Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'nda bulunan Korgeneral Yılmaz Özkaya'nın 2 F-16'ya helikopterleri düşürün emri verdiğini söyledi. Uçum, "Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'nda bulunan Korgeneral Yılmaz Özkaya saat 04.30 sıralarında Marmaris'teki helikopterlerin vurulması için F-16'lara talimat verdi. Özkaya'nın direk emir verme yetkisi olmadığından, F-16'lar yazılı emir isteyerek önce kalkmıyor. Bunun üzerine hangara giden Özkaya tekrar emir veriyor. Ancak, pilotlar yazılı emirde ısrar ederek kalkmıyor. Daha sonra Özkaya, Eskişehir Birleşik Hava Harekat Merkezi'ni (BHHM) arıyor. Çünkü bu uçaklar BHHM'nin izniyle kalkabiliyor. BHHM'nin devreye girmesiyle, uçaklara kalkış izni veriliyor. Ancak, bu sırada saat 05.30 olduğu için biz Muğla'dan ayrılmıştık, düşürülmedik. Kahraman olmak isteyen birileri var. Birileri bu helikopterleri, bu timi öldürmek istedi, vuramadılar. İlahi bir yardım, bunu başka türlü açıklayamam. Yaşadıklarımı kronolojiye koyuyorum başka bir açıklaması yok" dedi. Duruşmaya ara verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • canoğlucan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ı yaptığınız hainliğe karıştırma, Helikopterle gelip Cumhurbaşkanın kaldığı yeri basıp yerle bir ettiniz. Allah'ı, Peygamberimizi menfaatlerinize karıştıra karıştıra insanları kandırdınız.. Hala yalanlarınız devam ediyor. FETÖ den iyi ders almışlar..
    Cevapla
  • Salih halis 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet dogru ilahi yardım gönderildi ve nu milletin tarafindaydı.Fakat malum hoca kılıklı o munafigin talebeleri olan sizler şeytan gibi herseyi ters yüz goruyorsunuz .gercegi görecek gozleriniz kör
    Cevapla
  • Boşver 6 yıl önce Şikayet Et
    O gece Allah cc doğrunun yanında idi. Siz ahmaklar hedef saptırmaya çalışıyorsunuz.
    Cevapla
  • Osman hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Ottomana cevap:Hayir da ser de Allahu tealadan.Bunu bil.
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah hep doğrunun yanında zaten. O nasıl laf şimdi? Allah insana şer vermez, hep hayır verir. Allah kuluna kötülük verirmi yahu! Fahşadan uzak tutanda yakın tutanda nefsimizdir.Kişi nefsinin ardına düşerse kontrolü kaybeder. Rabbim tuzaklarını bozdu...
    Cevapla
  • 6 yıl önce Şikayet Et
    senin kahramanlarını bilemem, bizim kahramanlarımız belirgin, şehitlerimiz,gazilerimiz ve bütün halk,'' bende dahil,''
    Cevapla
  • ferdi yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    hala bu yolda ilerliyor hala fetullah gulen denen madrabazı mübarek biri olarak görüyor ve sayesinde ilahi yardimla öldürülmediklerini söyluyor. Düsunuyorum ama cevap bulamiyorum, bir insan nasil bu kadar kör ve ahmak olabilir diye.
    Cevapla
  • BEN TÜRKİYE 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamïn kendisi bir hiç.fetö bu hiçi almış,Çalmïş çïrpmïs,allem,kallem etmiş,Hak sahibinin HAKKINI alarak GENERAL yapmïş.ne yapsın zavallı bile bile lâdes.
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırma: adam ben deli yim, yersen iz diyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı