Belçika yargısından skandal PKK kararı!

Belçika mahkemesi PKK davasıyla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme 36 PKK'lı teröristin, terör kanunu çerçevesinde yargılanmayacağına hükmetti.

Belçika yargısından skandal PKK kararı!
Belçika yargısından skandal PKK kararı!
GİRİŞ 14.09.2017 16:24 GÜNCELLEME 14.09.2017 22:09
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

İstinaf Mahkemesi, Brüksel Soruşturma Dairesinin "PKK'nın terör örgütü olmadığı" yönünde geçen yıl aldığı karara yapılan itirazı değerlendirdi. 

REMZİ KARTAL, ZÜBEYİR AYDAR

Kararda, terör örgütünün Avrupa'daki elebaşlarından Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişinin terörle mücadele kanunu çerçevesinde yargılanamayacağı, PKK'nın uluslararası silahlı mücadele yürüttüğü savunuldu. 

Geçen yıl alınan kararın onanmasıyla bu kişilerin Belçika'da terörle mücadele kanunları çerçevesinde yargılanması şimdilik engellenmiş oldu. Federal savcının, karara karşı Yüksek Mahkemeye itiraz etme hakkı bulunuyor. 

İDDİANAME

Savcılık, 2010'da başlayan soruşturmanın ardından Ekim 2015'te iddianamesini sunmuştu. İddianame, PKK üyeleri, Belçika ve diğer Batı Avrupa ülkelerinden genç ve çocuk yaştakileri ailelerinden koparttıktan sonra Belçika'nın yanı sıra Yunanistan ve Irak'taki kamplarda eğitim vermekle suçlanıyordu. Sanıklara yönelik suçlamalar arasında sahte evrak düzenlemek ve haraç toplamak da bulunuyordu. 

Brüksel Soruşturma Dairesi, geçen sene kasım ayında bu suçlamalar kapsamında yapılanların "terör eylemi" olmadığına hükmederek davanın ceza mahkemesine sevkine yönelik talebi reddetmişti. Kararın gerekçesinde, "silahlı mücadele, terör suçlaması kapsamında değerlendirilemez" denilmişti. Türkiye'nin de tepki gösterdiği karara federal savcı itiraz etmişti. 

YORUMLAR 65
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    besleyin kargayı oysun gözünüzü
    Cevapla
  • islamc 6 yıl önce Şikayet Et
    çumkü kedileride terorıst
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    çok bağımsız yargıları var o kadar bağımsız ki ağzımız açık kalıyor resmen.
    Cevapla
  • sefim 6 yıl önce Şikayet Et
    ibişler verin silahi sizin ülkenizde de silahlı mücadele yapsinlar terör değil size göre toprakta verin kimsenin başına bela olmasınlar.Turk Silahlı Kuvvetlerinin mermisine yazık parasına yazık.ama bunkar size dönecek fazla ileride değil yakındır.
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk lılar terörden yargılansa belçika hükümetide yargılanması gerekiyo oyüzden yargılanamaz diye yasaçıkarmak gerektiğine karar vermişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini