Diyanet'ten Aysel Tuğluk açıklaması

Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Diyanet'ten Aysel Tuğluk açıklaması
Diyanet'ten Aysel Tuğluk açıklaması
GİRİŞ 14.09.2017 18:54 GÜNCELLEME 14.09.2017 22:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıyla ilişkin, "Cenazelerle ilgili İslam'ın koyduğu prensiplerle bağdaşmayan tutum ve davranışları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayı kesin bir şekilde reddediyoruz. Bu tür olayların olmaması gerekiyor" dedi.

Konya'ya gelen Keleş, 95 yaşında vefat eden babasının dayısı Ali Ceran'ın Hacı Veyis Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazının ardından gazetecilerin, Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesindeki saldırıya ilişkin bir soru üzerine Keleş, 'İslam'ın cenazeler konusundaki en temel ilkesinin saygı ve hürmet olduğunu' söyledi.

Keleş, cenazelerde birtakım söylemlerin, tavırların ve protestoların İslam dininin bu temel ilkesiyle bağdaşmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:   

"Bu olay, İslam dini bakımından tasvip edilecek bir olay değildir. Şiddetle kınanması gereken bir olaydır. Peygamber efendimiz bize cenazelere hürmet etmeyi göstermiş ve cenazelerin arkasından kötü konuşulmamasını tavsiye etmiştir. Cenazelerin iyilikleriyle anılmasını tavsiye etmiştir. Cenazelerle ilgili İslam'ın koyduğu prensiplerle bağdaşmayan tutum ve davranışları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayı kesin bir şekilde reddediyoruz. Bu tür olayların olmaması gerekiyor. Cenazeler, öfkenin üzerinden ifade edileceği bir materyal yapılmamalıdır. Cenazelerin bu tür olaylara alet edilmesi asla kabul edilemez."   

YORUMLAR 5
  • GAZİ 6 yıl önce Şikayet Et
    islam mezarlıgı birleşmiş milletler mezarlıgı degil her çeşit ölünün gömüldügü yer degil her şeye muhalefet edenler mezarlık söz konusu olunca insanlık ayagına yatıyorlar
    Cevapla
  • şehit 6 yıl önce Şikayet Et
    20 yasinda oglunu ,kardesini, babasini, sehit veren bir kisi olarak düsünürseniz oradaki olaylari anlayabilirsiniz
    Cevapla
  • zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    yani her tecavizcü nün her hırsızın her katilin annesi de mi suçlu nasıl insanlarsınız nasıl müslümanansınız anlamak mümlün değil
    Cevapla
  • Ali Güngörmüş 6 yıl önce Şikayet Et
    İslamda cenazeye elbette hürmet vardır. Ama bir katil, bir anarşist bir vatan haini , sadece bir dinsiz değil, din düşmanı yetiştirmiş bir anaya hürmet edilecek diye bir hüküm yoktur. Ne var ki, o ana , belki de , tahmin ederim, müslüman bir kadındı. Elinde bir yılan yetiştirdiğini nereden bilecekti. Kızına -- uşaklığını yaptığı batı tabiri ile - lanet olsun
    Cevapla
  • yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    sana mı sordular. terörist yetiştiren anne ve babalar Türk milletinin mezarlığına defin edilmesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!