Batmaz’ın himmet vurgunu

15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten sivil imamlardan Kemal Batmaz’ın, FETÖ adına toplanan himmetlerden gizlice kendisine pay ayırdığı ortaya çıktı.

Batmaz’ın himmet vurgunu
Batmaz’ın himmet vurgunu
GİRİŞ 15.09.2017 06:05 GÜNCELLEME 15.09.2017 06:37
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten sivil imamlardan Kemal Batmaz’ın, FETÖ adına toplanan himmetlerden gizlice kendisine pay ayırdığı ortaya çıktı. Akıncı Üssü’nde darbe gecesi talimatlar veren Batmaz’ın, çaldığı bu paralarla İstanbul Anadolu Hisarı, Beykoz ve Ümraniye’de toplam değerleri 15 milyon TL olan üç adet villa aldığı belirlendi. Batmaz’ın darbe başarılı olsaydı, Aralık 2015’te aldığı bu villalarla gayrimenkul zengini olmayı hedeflediği belirlendi.

BAŞKASINA ALDIRMIŞ

FETÖ’nün örgüt adına topladığı himmetlere vurgun yapan Batmaz’ın dikkat çekmemek için villaları başkasının adına satın aldırdığı tespit edildi. FETÖ’cüler üst kadroları 15 Temmuz öncesi gerek şahsi gerekse örgütün paralarını yurtdışına kaçırırken, Batmaz’ın 2015’in Aralık ayı içerisinde gayrimenkul satın alarak paralarını ülke içinde tutması ise dikkat çekti.

ÖRGÜTTEN FARKLI DAVRANDI

Örgütün dikkatini çekmeyen 15 milyonluk vurgun, “FETÖ adına ne kadar himmet toplanıyor ki bu miktar gözden kaçıyor” sorusunu akıllara getirdi.

FETÖ’nün, toplanan himmetleri değerlendirmek için dövize çevirdiği biliniyor. Ancak örgüt, 17-25 Aralık sonrası ise örgütün gayrimenkullerini nakde çevirerek yurtdışına kaçırdı. Batmaz’ın örgüt politikasından farklı olan İstanbul’dan üç gayrimenkul alması güvenlik birimlerince “vurgun” olarak değerlendiriliyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR 19
  • idam idam idam 6 yıl önce Şikayet Et
    Ozan
    Cevapla
  • myz 6 yıl önce Şikayet Et
    yargılanmalı direk içeri atılıp sonsuz ceza olmalı
    Cevapla
  • vatanim 6 yıl önce Şikayet Et
    Tum subaylarin kendisi ve birinci derecede ailelerinin mal varliklari incelenmeli
    Cevapla
  • Fuat 6 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet içlerinden bir tane uyanık çıkmış.
    Cevapla
  • asw 6 yıl önce Şikayet Et
    bal tutan parmağını yalar, bu miktar parmağına bulaşan dır. Büyük soygun bunların ki? Evlerde kalan öğrencilerden tutun ev hanımlarının mutfak masraflarına kadar sünen sülüklerin emdikleri akla hayale sığmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti