Erdoğan: Barzani kararımızı 22 Eylül'de görecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, IKBY'deki referandumla ilgili 22 Eylül'e işaret etti.

GİRİŞ 15.09.2017 20:09 GÜNCELLEME 16.09.2017 08:54
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Barzani bizim ne düşündüğümüzü çok iyi biliyor. Yaptığı açıklama çok çok yanlış açıklama. Bizim Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi biliyor. Bunu bildiği halde Kerkük özellikli bir bölge bunu da bildiği halde kalkıp hala buralarda kendisine göre bazı operasyonlar yapma gayreti içerisine girmesini hiç doğru bulmuyorum. Biz en zor dönemlerinde yanlarında olduk ve hala yanlarındayız. Ancak bu atılan adımlar bizi yeni bir karar sürecine itti.

KARARIMIZI 22 EYLÜL'DEKİ MGK'DA VERECEĞİZ 

Şimdi ABD dönüşü 22'sinde bu referandum olayını da gündeme aldığımız MGK toplantısını öne aldık ve bu toplantıyı ayın 22'sinde saat 15'te yapacağız. Bu konuyla ilgili nihai kararımızı da bizler teklif olarak hükümet de Bakanlar Kurulu olarak ayın 22'sinde verecek. Demek ki bir şeyler anlamamış.

O İŞİN ARKASINDA DA FETÖ VAR 

Bunları olay yaşandığı andan itibaren tepkimizi açık net ortaya koyduk. BMGK ABD'nin aslında bir yerde güvenliği altında bir şeydir. Bizi BM Genel Kurul binasında kendi elemanları güvene alır ama dışarıda hep ABD bizim güvencemizi sağlar. Bunun yanında bizim kendi korumalarımız da vardır. Bu olay da 16 Mayıs'taki seyahatimiz sayın Trump'ın üzere yaptığımız üstelik bir resmi ziyaretti. Bu ziyarette maalesef orada PKK terör örgütünün mensupları ile FETÖ'cülerin dayanışması ile bize kısa bir mesafede gösterileri oldu. Buna ABD güvenlik kurumlarının ciddi bir müdahalesi olmadı. Daha sonra biz Büyükelçilik binamıza geleceğimizde de orada meğerse bazı adımlar atıldı yine biz oraya geldik ve baktık ki 100-75 metre mesafede aynı durumdaydılar.

Orada da gösteriler vardı. Tüm bu gösteriler karşısında benim oradaki vatandaşlarım da eli bağlı duramazdı. Onlar müdahale yoluna gittiler. Benim korumalarım da eli bağlı duramazdı. ABD polisi en ufak bir müdahale yapmıyor. Baktık ki bizim korumalarımızla ilgili ne yazık ki gözaltı kararları, kendilerine göre mesela eşimin iki hanım koruması olayların olduğu yerde resmi olan ismi olan isimleri arasında hiç olmayan kişiler. Bunlarla ilgili bir gözaltı kararı gibi bir şey çıkartıyorlar. Sonra baktık ki bunun ucu da FETÖ'ye dayanıyor. Ne yazık ki orada bunlarla müşterek çalışıyorlar.

BÜYÜK BİR FELAKET  

Arakan'daki tablo tabii ki büyük bir felakettir. Çok büyük bir boyutta bir dram. Çok kısa bir süre önce Kazakistan arefesinde eşimi oğlumu Dışişleri Bakanı'mı, eşini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı, Kızılay, AFAD, TİKA böyle bir grubu Bangladeş'e gönderdik. Derdimiz hem oradaki kampları yerinde görmek durum tespiti yapmak bunun ardından da neler yapabiliriz, ne gibi yardımlarımız olabilir. Ben devlet başkanı danışmanı ile kısa süre önce görüşmüştük. Fakat gelişmeler onu ürkütmüş olacak ki Genel Kurul'a gelmiyor diye bugün haberlerini aldık. Gerek eşim gerekse dışişleri Bakanımızdan aldığımız bilgiler hakikaten çok acı. 

KILIÇDAROĞLU İÇİN GERİ VİTESE TAKAMAYIZ

Bu ifadeleri görüyorsunuz. Al birini vur ötekine. Biri d iyor ki senin İHA'ların nerede öbürü diyor orada piknik yapıyorlar diyor biri çıkıyor bunlar terörist de olabilir diyor. Sen burada kimin avukatlığına soyunuyorsun. Benim burada bu kadar Mehmetçik'im şehit ediliyor. Benim vatandaşlarım şehit ediliyor. Veznecilerde şehit edilen benim vatandaşlarım değil miydi sivil değil miydi bunlar onların silahları mı vardı ey Kılıçdaroğlu? Kızılay'daki meşhur bomba olayı neyin nesiydi. Yahu siz ne utanmaz adamsınız. Nasıl bunları konuşuyorsunuz. Bütün bunlar olacak biz hala teröristlerin olduğu yerlerde inlerde mağaralarda bunları izleyeceğiz. Yok öyle şey. İnlerine gireceğiz, inlerine. Benim şehitlerimin, on binlerce şehidimin hesabını soracağız. Sonuna kadar, üzerine üzerine gideceğiz. Biz Kılıçdaroğlu'nun hatırı için geri vitese takamayız. Öbürü zaten tam terörist ağzıyla konuşuyor. Sen Genel Başkan'san önce, bu adama diyeceksin 'Sen ne konuşuyorsun  Senin bu ağız, Kandil'dekilerin ağzı'. Zaten bunlar aynı ağzı kullanıyorlar. Biz insansız hava araçlarını elde edebilmek için yıllarca çalıştık.

İHA YAPMAMIZ RAHATSIZ EDİYOR 

Attığımız milli İHA adımları bunları rahatsız ediyor. Kılıçdaroğlu istediğin kadar üzül. Yanındakinin ismini zaten vermeyeceğim. Sen de istediğin kadar üzül. Terörün yandaşları istedikleri kadar üzülsünler. Bu mücadeleyi sonuna kadar tek terörist kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz. Bu ülkenin huzuru mutluluğu için buna ihtiyacımız var. (Kılıçdaroğlu'nun terörü bitireceğim sözleri üzerine) Bu anlayış bu kafa neyle bitirebilir bu işi? 

ŞİMDİ HEDEFİMİZ İDLİB 

Artık Türkiye güvenliğinde çok ileri aşamalara gelmesi şart. YPG'ye 3 bin TIR dolusu silah gitti. Bunlar para falan da vermedi. Kuzey Suriye'de PYD/YPG'ye veriyorlar aynı zamanda ABD'nin askerlerine de veriyorlar. Adı ne? Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı mücadele. Şimdi Rusya ile görüşmelerimizi yaptık. İdlib'in huzuruna yönelik şu anda bunu Rusya ile birlikte götürüyoruz. Temenni ederim ki burada da hedeflerimize ulaşırız. 

BİZ SEVGİ İÇİN GELDİK 

Bu zat nerede kiminle nasıl kavga edilir edilmez bu kavga için adeta yaratıldım havasında. Ama biz sevgi için geldik. 15 Yıldır biz bunun mücadelesini verdik. Birliğin beraberliğin bu ülkede özellikle dayanışmanın barışın egemen olması için bir mücadele veriyoruz. Tabi bütün bunlarımız bu hedeflerimiz sevgi arayanlar içindir barışı arayanlar içindir. Aynen şu anda Gabar'da Cudi'de Bestler Deresi'nde vatandaşıma saldıranlar hangi tuzakları kuruyorsa biz de aynı tuzaklarla onlara gereken cevabı vermeyi biliriz. Sayın Kılıçdaroğlu aynı anlayışı ile yoluna devam etsin. Biz de bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Benim ülkemin birlik beraberlik anlayışı hamdolsun çok iyi konuma geldi. Eski Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu yok. Biz şimdi yeni bir atmosfer oluşturuyoruz. Orada şimdi geceleri sokağa çıkmama gibi bir durum yok. Artık vatandaşlarımız da geceleri dışarıya çıkabiliyor.

SAĞLIKTAKİ BÜYÜK DÖNÜŞÜM ORTADADIR 

Bu Okmeydanı SSK hastanesi bizim Kasımpaşa'da oturduğumuz yere yakın olan hastane idi. Erkenden gider numara alırdık. Eşim olsun çocuklarım olsun oraya gidebilmesi için. O numarayı alabilmek için erkenden giderdik. Yoksa mümkün değil. Kuyruklar gerçekten çok çok uzun, hijyen diye bir şey yok. Hasta ziyaretine giderdik bir odada 4-5-6 hasta vardı. Tuvaletler serum şişeleri kan falan onlar içerisinde, oraya sağlam girseniz hasta çıkarsınız. Şimdi bizim bu yaptığımız şehir hastaneleri hatta diğer hastanelerimiz bunlara çok dikkat ediyoruz. Biz hastalarımızı taşırken ambulans yoktu, şimdi helikopterle ambulans uçaklarla taşıyoruz. İlaç meselesi, ilaçlarda hastanenin kendi eczanesi vardı o zamanlarda doktor 4-5 ilaç yazardı ikisini bulur üçünü bulamazdınız ne yapacaksın git dışardan al. Şimdi nasıl git istediğin eczaneden al ilacını.

YORUMLAR 45
  • mehmet korkmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    musul ve kerkük türk toprağıdır,türkiye buralarda taviz vermez,barzani saçmalıyor çok istiyorsa türkiyeye bağlanır,buralarda ekistra bir devletçik kurmaya kimsenin gücü yetmez.barzani yaşamını türkiyeye borçludursığınacakları tek kapı burasıdır,onun için amerika ve israile uşaklık etmeyin,sadece israilin ekmegine yağ sör
    Cevapla
  • İsfendiyar KKTC 6 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan' ım ; Barzani'nin arkasında Fetö değil ABD ve İsrail var ; bunu iyi bil ; hazırlığını da öyle yap. Saygılarımla . İsfendiyar KKTC
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    reis bugün kerkük ü verirsek yarın erzuruma kadar isterler
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    şiddetle kınadığımız zaman sıkıyorsa referandum yapsınlar
    Cevapla
  • Kürt 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey yorumcular ! Irkçılık bu kadar gözünüzü kör etmesin bu devlet vatandaşı olan her milletin devletidir. Kürt kurtuluş savaşında sana sırtını dönüp devletini kurmadığı için onu suçlayamazsın. Yoksa bizim Ermenilerden bi eksiğimiz yoktu tam tersi fazlamız vardı. O da Müslümanlıktı. Yazık bu kadar Kürtlere düşman olmayın. Böyle yaparak türkiyeli kürleri ziyadesi ile incitiyorsunuz. Bilin istedim.
    Cevapla
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    ırkçılık değil kardeş milli güvenlik politikası olaya ırk meselesi olarak bakan sensin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço