DGS tercih işlemleri ÖSYM giriş sayfası! Tarih belli mi?

Binlerce lisans tamamlayacak öğrencinin merakla beklediği DGS tercihleri bu hafta başlıyor mu? 2017 - 2018 DGS tercihleri ÖSYM tarafından ne zaman başlayacak? Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte dikey geçiş sınavı tercih tarihi büyük merak konusu oldu.

DGS tercih işlemleri ÖSYM giriş sayfası! Tarih belli mi?
DGS tercih işlemleri ÖSYM giriş sayfası! Tarih belli mi?
GİRİŞ 19.09.2017 11:34 GÜNCELLEME 19.09.2017 11:35

DGS tercihleri için heyecan dorukta. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra merakla beklenen dikey geçiş sınavı tercihleri ne zaman başlayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilecek olan 2017 DGS tercih tarihi belli oldu mu. Üniversite öğrencileri DGS tercihlerini nasıl ve hangi sayfadan yapacak. Üniversitelerin açılmasına çok az bir zaman kala özellikle AÖF öğrencileri ve KYK başvuru yapacak öğrencilerin merak ettiği dikey geçiş sınavı tercihleri ile ilgili tüm merak edilenler haberimizin detayında...

2017 - 2018 DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM bu sene yapılacak 2017 - 2018 DGS tercihleri ile ilgili resmi bir takvim yayınlamadı. Fakat uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeye göre üniversitelerin 18 Eylül'de açılması hasebiyle DGS tercihlerinin bu hafta içi başlaması bekleniyor. Dikey Geçiş Sınav tercih tarihi belli olur olmaz haberimizin detayında yer alacaktır.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Öğrencilerin merakla beklediği 2017 - 2018 DGS tercihleri ile ilgili detaylar paylaşıldı. Buna göre tercihler ÖSYM'nin belirlediği tarihler arasında olacak. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. DGS tercihleri sadece ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ sitesinden yapılacakbilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor.

dgs-tercih-tarihi

DGS PUANI YÜKSEK OLANLARA ÖNCELİK

Yapılan değerlendirmeye göre dikey geçiş sınavı yani DGS'den yüksek puan alan öğrencilere öncelik tanınacak ve ilk olarak onlar yerleştirilecek. Eşit puana sahip adayların başvuru yapması durumunda, daha büyük ağırlıkta katılan standart puanı yüksek olana öncelik verilecek. Hala eşiklik bozulmaması durumunda ise tercih sırası ve adayın doğum tarihine bakılarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!