2018 yılında bedelli askerlik çıkar mı? Bedelli askerlik haberleri...

Önümüzdeki sene bedelli askerlik çıkacak mı? Milyonlarca kişinin merakla beklediği bedelli askerlik ile ilgili gelişme var mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz akşam katıldığı bir televizyon programında kendisine sorulan bedelli askerlik sorusuna cevap verdi.

GİRİŞ 27.09.2017 10:30 GÜNCELLEME 27.09.2017 10:30
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Bedelli askerlikte son durun ne? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bedelli askerlik ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan bedelli askerlik bekleyenlere kötü haber verdi. Peki 2018 yılında bedelli askerlik çıkacak mı? Özellikle sosyal medyada üzerinden önümüzdeki yıl bedelli askerlik çıkacak iddiası ile ilgili en yetkili isimden açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

Bedelli askerlik konusunda, şu anda gündemimizde bu yok. Çünkü, şu anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz.

Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik 6 ay. Bunun da yaklaşık bir 20 günü izin; 5 ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik sana bir çok kazanım sağlıyor.

Bedelli Askerlik En Son Ne Zaman Çıktı?

Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL’ye düşürülmüştür. Yaş sınırında da yapılan değişiklikler ile daha fazla insanın faydalanması mümkün olmuştur.

YORUMLAR 35
  • Magdur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakmak zorunda olduğum hasta annemle hasta bir oğlum var ve odemekte olduğum kredim var lütfen reisim 28 günlük askerliği iptal edin çok zor durumdayım bakanımız sahip cikanimiz yok bu durum.beni bunalıma soktu sağlıklı düşünemiyor sikintilarimdan dolayı 8 senedir geceleri uyuyamıyorum doktorların yazdığı uyku ilaçlarında faydası olmuyor psikolojik dediler
    Cevapla
  • 1996 5 yıl önce Şikayet Et
    1996 doğumlardan ciksin
    Cevapla
  • zafer eren 5 yıl önce Şikayet Et
    bedelliaskerlil çıksın
    Cevapla
  • Lutfen. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik çıksın
    Cevapla
  • Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik çıksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!