TSK'da turuncu alarm! Tüm izinler iptal

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PKK ve DEAŞ’ın kış yapılanması hazırlıklarına müsaade etmemek için sınıra yakın hava üslerinde turuncu alarma geçti.

TSK'da turuncu alarm! Tüm izinler iptal
TSK'da turuncu alarm! Tüm izinler iptal
GİRİŞ 18.09.2017 13:32 GÜNCELLEME 18.09.2017 13:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu bulunan savaş uçakları Kuzey Irak ve Suriye kuzeyinde bulunan terör örgütlerinin kış yapılanmasına izin vermemek için teyakkuza geçti. 24 saat esasına göre sınır hattı ve Kuzey Irak'taki kamplardan görüntü elde eden İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) belirlediği noktalara anında müdahale etmek üzere savaş uçakları hazır bekletiliyor. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Kuzey Irak ve Suriye kuzeyinde bulunan PKK ve DEAŞ terör örgütlerinin hareketliliğinin İHA’lar tarafından sürekli kontrol altında tutulduğu ve Türkiye sınırına kaymalara karşı anında savaş uçaklarının devreye girdiği bildirildi. Böylelikle terör örgütlerinin kış yapılanması için Türkiye sınırına girişlerine izin verilmediği belirtildi.

İzinler geçici olarak kaldırıldı

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde teyakkuzdan dolayı izinlerin geçici olarak iptal edildiği bildirildi. 24 saat esasına göre uçaklar hazır bekletilirken, geceleri ise savaş uçağının sabaha kadar nöbetçi kaldığı belirtildi. Turuncu alarmın verildiği üsse Türkiye’nin değişik üslerinden 20 takviye savaş uçağının da istendiği belirtildi.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • Kürt 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Uni 6 yıl önce Şikayet Et
    Vur bozkurtum vur tilkiye kurtuluşun turkiye
    Cevapla
  • Sereflikochisar 6 yıl önce Şikayet Et
    vur vur goz yumma
    Cevapla
  • kadir tartar 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk bahane, bence bu durum ırak ve suriye ye gözdağı.heran müdahale yapabiliriz...
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Etkin mucadele boyle olur demekki 35 senedir biz pkk ile mucadele etmiyormusuz kandirmislar bizi bi taneside vicdana gelmemis garibanin oglu ölüyor geride yetim birakiyor diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak