Hacettepe'den Nuriye Kalkmaz açıklaması

Meslek lisesinde okuyup Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyleyen Nuriye Kalkmaz’ın, ÖSYS belgelerinde sahtecilik yaptığı iddia edilmişti.

Hacettepe'den Nuriye Kalkmaz açıklaması
Hacettepe'den Nuriye Kalkmaz açıklaması
GİRİŞ 18.09.2017 13:55 GÜNCELLEME 18.09.2017 13:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hacettepe Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler yetkilileri, Kalkmaz'ın okula kayıt yaptıramadığını ve bu nedenle de dil sınavına girmesinin teknik olarak imkansız olduğunu ifade ederek, "Nuriye Kalkmaz, herkese yanlış bilgi veriyor" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını iddia eden ancak yapılan incelemede İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü'nü kazandığı öne sürülen Nuriye Kalkmaz, yaptığı açıklamada suçlamaları kabul etmedi.

İddialarıyla Türkiye'nin gündemine oturan Nuriye Kalkmaz, 4 Eylül tarihinde Ankara'ya giderek Hacettepe Üniversitesi'nde dil sınavına girdiğini ifade etti. Üniversite yetkilileri bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

'Sınava girmesi imkansız'

Yeni Şafak'a konuşan Hacettepe Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Bölümü yetkilileri, Nuriye Kalkmaz'ın dil sınavına girmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Nuriye Kalkmaz'ın ilk önce ön kayıt yaptırması, sonrasında ise okula kesin kaydının gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, Tıp Fakültesi'ni kazandığını kesin bir dille reddetti.

Ayrıca Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bugün 2017-2018 eğitim öğretim dönemi başladı.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Reklam 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen sacmalik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!