Diyanet'te yeni dönem başladı!

Diyanet'te yeni dönem başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, görevi teslim aldı.

GİRİŞ 18.09.2017 14:33 GÜNCELLEME 18.09.2017 17:15
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Ali Erbaş, devir teslim törenindeki konuşmasında FETÖ ile mücadele vurgusunda bulundu. FETÖ'nün Türkiye'ye verdiği zararı hatırlatan Erbaş, "FETÖ'nün tahribatını onarmak öncelikli görevimiz" dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Her karış toprağı şüheda kanı ile sulanmış vatanımızın dört bir köşesinden, mihrapta kıyama duran imam hatiplerimize, dinimizin manevi huzurunu insanımıza taşıyan müftülerimize, kuran kursu öğrencilerimizden eğitim görevlilerimize, dünyanın dört bir yanındaki maneviyat elçilerine velhasıl bu şerefli görevin ağır sorumluluğunu birlikte taşıyacağımız teşkilatımıza selam ve sevgilerimi sunuyor, hayır dualarını bekliyorum.



MAZLUMLARA EL UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkanlığımız yapıcı, kolaylaştırıcı, açık, net ve sarih bir üslup esaslı bir hizmet tarzıyla düşünce ve beyin işgalcilerine karşı tüm vatanadaşlarımızın din güvenliğini sağlamaya devam edecek. Başkanlığımız işgalci ve sömürgeci küresel güçlerin dünyamızı göç ve ızdırap yurduna çevirerek kaosa sürüklediği başta Arakan olmak üzere dünyadaki bütün mazlum halklara devletimizle birlikte nusret elini uzatmaya devam edecektir.

FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU

FETÖ'nün genç beyinleri sömürerek, gizemli ve bulanık din anlayışı ile oluşturduğu hasarı onarmak için şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için umut olan dua alan örnek teşkilatımızın dağınık zihinleri toplamaya, ümmetin dirilişini sağlamak için her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor."
 

Prof. Dr. Ali Erbaş kimdir?

1961 yılında Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyünde doğdu. İlkokulu Yeşilyurt Köyü İlkokulunda okudu. 1980’de Sakarya İmam-Hatip Lisesi’nden, 1984’de ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

1982-1993 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı çeşitli camilerde din görevlisi olarak vazife yaptı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 1987’de Tefsir Anabilim Dalında “Kur’an’daki Tekrarlar” isimli teziyle Yüksek Lisansını, 1993’te ise Dinler Tarihi Anabilim Dalında “İlâhî Dinlerde Melek İnancı” isimli teziyle doktorasını tamamladı.

1988-1990 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Master ve Doktora öğrencileri için açılan ihtisas kursuna devam etti.

1993 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 1994 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Paris’te Centre George Pompidou ve Sorbonne Üniversitesi kütüphanelerinde Dinler Tarihi ve Din Bilimleri alanında araştırmalar yaptı. Daha sonra 1996-1997 öğretim yılının başından itibaren bir yıl boyunca Strasbourg Beşerî Bilimler Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak alanıyla ilgili araştırmalar yaptı.

1997-1998 öğretim yılı başında yurda döndü ve Kasım 1998’de Doçent, Ocak 2004’de Profesör oldu.

1993-2006 yılları arasında Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı ve yine aynı tarihler arasında Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı yaptı.

1997-2002 yılları arasında 5 yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem aynı fakültenin Dekanlığını yürüttü. 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Senato Üyesi, 2006-2011 yılları arasında ise aynı üniversitede Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandı.
Prof.Dr. Ali Erbaş 08 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

12 kitabı, çok sayıda makalesi ve yurt içinde ve yurt dışında sunduğu pek çok sempozyum bildirisi ve konferansı bulunan Prof.Dr. Ali Erbaş evli ve 4 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 55
  • karakeçili 6 yıl önce Şikayet Et
    andolu topraklarını hem maddi hem manevi olarak inşa edenler cemaat ve tarikatlar olmuştur - osmanlı ve Selçuklu zamanında halka ve devlete en büyük hizmeti cemaat ve tarikatlar yapmıştır - devletine bağlı dinine bagli bayrağına bağlı insan yetiştiren her daim cemaat ve tarikatlar olmuştur - sultanların padişahların bağlı bulunduğu herzaman bir mürşidleri olmuştur - kurtuluş savaşı zamaninda nice alaylar sadece bu cemaat ve tarikatlardan kurulmuştur kısacası bu milletin temeli cemaat, tarikatlar ve büyük ALLAH dostlarıdır İnşallah bunu dikkate alıp cemaat ve tarikatlar ile birlikte hareket eder
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Cuma hutbelerine trafik kurallarına uyun bilmemne yerine şeriatın ne olduğunu istemeyenin dinden çıktığını v.s. sokarsınız inşaallah. Arkadaşlara da katılıyorum sünnet sakalı yok sarık desen sünnet sarığı değil. Din başkanı deyince sünnete uyan müslüman görmek istiyor millet normal olarak.
    Cevapla
  • Faydalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha bismillah demeden acımasız ve insafsız eleştiriler başladı. Herkesin beklentisi farklı. Dinini ALLAH ın kitabından değil de kahvehane kültüründen öğrenenler, ancak böyle bakabilirler. Başkanın işi zor Allah sabır versin.
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadas bizim TC deki hocalarda neden sakal yok? ayip mi gunahmi anlamadim.....
    Cevapla
  • Memoral 6 yıl önce Şikayet Et
    sünnete uygun şekilde sakal bırak hoca sen bu şekilde olursan imamlar sinek kaydı gezer ki sen diyanet başkanısın. Çok büyük bi vebal altındasınız haberiniz yok.
    Cevapla
  • Okur 6 yıl önce Şikayet Et
    Sakal farz değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı