Türköne: Oraya büstümü diksinler

15 Temmuz öncesi darbe tehditleri savuran ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı idamla tehdit eden Mümtazer Türköne, savunmasında, 'benim büstümü diksinler' dedi.

Türköne: Oraya büstümü diksinler
Türköne: Oraya büstümü diksinler
GİRİŞ 18.09.2017 22:42 GÜNCELLEME 18.09.2017 22:43
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve yöneticilerine yönelik açılan davada tutuklu sanık Mümtazer Türköne savunmasını tamamladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü karşısında bulunan binada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada ifade veren Türköne, “Darbe yargılamasında bulunuyorum. 15 Temmuz'da bir kalkışma yaşandı. Bu kalkışmayla halk baş etti ve parlak bir başarı kazandı. Halk sokağa döküldü, sokağa dökülenlerden biri de bendim" diyerek savunma yaptı.

"ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NİN ÖNÜNE BÜSTÜMÜ DİKSİNLER"

Türköne, “Yargılamalar biter, her şey yerli yerine oturduğunda 15 Temmuz darbesinin arka planda engellenmesinde çaba harcayan kim var  diye sorarlarsa ilk sırada ben varım. Benim büstümün dikilmesi gerekiyor. Vasiyetimdir, öyle bir şey olursa büstümü Çağlayan Adliyesi'nin önüne diksinler" şeklinde konuştu.

TAHLİYESİNİ VE BERAATİNİ İSTEDİ

Türköne savunmasının sonunda beraatini ve tahliyesini talep etti. Duruşma sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

DARBE TEHDİDİNDE BULUNUYORDU, ERDOĞAN'IN İDAMINI İSTEMİŞTİ

Mümtazer Türköne'nin, yazdığı bir köşe yazısında kullandığı şu ifadeler büyük tepki çekmişti:

"Yeniyetme bir devlet değiliz, bürokrasinin devlet menfaatlerini koruma içgüdüsü bu sefer halka da güven verebilir. Demek ki sivil-asker devlet bürokrasisi kapıkulu düzeninden çıkacak, yeniden özgüven kazanacak ve sorumluluklarını yerine getirecek. (...)Köklü bir demokrasi tecrübemiz var. İfrattan tefrite savrulma ihtimalimiz yok. Türkiye’nin yetişmiş kadroları, derin birikimi bu sürecin kazasız-belasız atlatılması için yeterli. Toplumu, ekonomisi, siyasî kadroları ve devlet bürokrasisi sağduyuya uygun şekilde işbirliği içine girip otokrasiyi tasfiye edip yeni bir dönem başlatacak. Yeni aktörler bu grupların temsilcisi olacak."

Yine Türköne bir başka köşe yazısında da, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın idam edilmesinin bir çıkış yöntemi olduğunu söylemişti.

YORUMLAR 38
  • Sinan can 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların suratına tükürsen pis sırıtmalarını değiştiremezsin.Başka birşey yapmak lazım.Allah münafık olmaktan bizleri korusun.
    Cevapla
  • önce vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkönenin bir dediği diğerini tutmuyor. Laga luga yerine tam ve öz söylemeli. Milliyetçi vatansever insan. Şahsi çıkar ve düşünceleri yerine vatan ve milletin birliği ve bütünlüğü ile emniyeti ve refahını göz önünde bulundurmalı. Bin düşünüp bir söylemeli. Ne yaptığını kendisi de bilmiyor anlaşılan. Fetö çukuru çok dindar ve vatansefer milliyetçi insanı girdabına çekti. Kendi kurtulabilen kurtuldu. Bir el ile çekilerek kurtulanlar oldu. Olayın vahametinin farkında olmayanlar (Kafası kumda olanlar)la şahsi hırsları ve de menfaatleri ağır basanlar orada kaldılar. Sayın Cumhurbaşkanının ve yetkililerin 17 Aralıktan sonraki tüm uyarılarına rağmen...
    Cevapla
  • Abdullah Güleryüz 6 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN CUMHURBAŞKANIM! Fetö çukurları öyle sinsi ki, bunların hiç utanıp arlanmadan uyguladıkları ÖZEL GÜDÜMLÜ taktiklerle gaza gelirsek kesinlikli acınacak, hem de en acınacak duruma düşeriz. Sakın bu hainlerin ağlayıp sızlanmalarına aldırmayın, gevşemeyin. Merhamet etmeyene merhamet olunmaz. Aman ha!
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    mezarını kazsalar büst yerine daha iyi olur
    Cevapla
  • ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    'Bu kalkışmayla halk baş etti ve parlak bir başarı kazandı.' bak bak lafa bak. bu kelimende bile hayinlik var. Asın şu soysuzları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!