ABD, silah satışını durdurdu! Erdoğan'dan tepki

ABD Yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları için yapılması planlanan 1.2 milyon dolarlık silah satışını öngören bildirimi geri çekti.

GİRİŞ 19.09.2017 09:45 GÜNCELLEME 19.09.2017 15:44
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı korumalarının kullanması için ABD ile yapılan silah anlaşması, Trump yönetimi tarafından geri çekildi. ABD'de bulunan Erdoğan'dan karara tepki geldi.

Associated Press haber ajansı, ismini vermek istemeyen ABD'li bir kongre üyesine dayandırdığı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına alınacak 1.2 milyon dolarlık silahın satışı için ABD kongresine sunulan teklifin geri çekildiğini bildirdi.

Habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı silah satışı için kongreye sunduğu tasarıyı resmen geri çekti. Tasarı, New Hampshire merkezli silah şirketi Sig Sauer'in ABD hükümetinden silah satışı için onay istemesi üzerine kongreye sunulmuştu. Tasarının geri çekilme talebinin de yine şirketten geldiği belirtildi.

Şirketin silah satışı için onay talebini, Türk tarafının satışın gerçekleşeceği yönündeki beklentisini yitirmesi üzerine geri çektiği ifade edildi.

ERDOĞAN: TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERİYORSUNUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları, geçen Mayıs’taki ABD ziyareti sırasında göstericilere müdahale etmiş ve ABD’li siyasetçiler, Erdoğan’ın korumalarına tahsis edilecek silahların Türkiye’ye satışının durdurulmasını istemişti.

"PARAMIZLA SİLAH ALAMAZKEN..."

Amerikan PBS kanalına mülakat veren Erdoğan ise ABD Kongresi'nde korumalara silah satışını sağlayan yasanın geri çekilmesi konusunda, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'ye ABD'nin yaptığı silah yardımını hatırlatarak, "Biz paramızla sizlerden silah alamazken, siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Biz bu sorularımızın cevabını bulamadığımız için stratejik ortak olarak bundan üzüntü duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 78
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki payitaht dizisinde bu sahne aynı şekilde olmuştu yani zamanında Abdülhamit han aynı oyun oynandı çok akıllı olamamız gerekiyor Allah cc yar ve yardımcımız olsun Allah 'ım düşmanlarımızın oyunlarını başlarına geçir Amin. Amin
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    biz ülke olarak bu BATI dan ABD ve nato dan ayrilmadikca BÜYÜK DEVLET OLAMAYIZ derhal nato dan ayrilmak icin konu meclise gelmeli fakat bizim siyasi aktörler abd den cekindgi kadar ALLAH tan cekinmedigi icin abd ne derse o
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    reis abd o satisi geri cektiyse sen de INADINA ruslardan alacaksin ki abd biraz daha kaygilansin degilmi !!
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayır kendin yapacaksın...
    Cevapla
  • Mahir 6 yıl önce Şikayet Et
    Reisin maksadı silah vermemeleri değil Amerikanın terör destekçisi olduğunu bizzat yüzlerine söyleyerek dünyaya duyurmak.
    Cevapla
  • siyami 6 yıl önce Şikayet Et
    boşver be reis. sen de terket o haçlı terör ülkesini. ve bizdeki uzantılarını da defet gitsin incirliği ve diğer nato üslerini derhal kapatıp mevcut silahlara da el koyarak başlayabilirsin. icraata
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti