Barzani, referandumu erteleme şartını açıkladı!

Erbil'e gelen İngiliz Savunma Bakanı'nın referandumu ertele talebine cevap veren Barzani, uluslararası garanti olmadan referandumun ertelenmeyeceğini söyledi.

Barzani, referandumu erteleme şartını açıkladı!
Barzani, referandumu erteleme şartını açıkladı!
GİRİŞ 19.09.2017 10:41 GÜNCELLEME 19.09.2017 10:44
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, Barzani ve Fallon'un 25 Eylül'de düzenlenecek bağımsızlık referandumunu ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamada Fallon'un Barzani'ye referandumun ertelenip, Bağdat ile diyaloğa geçilmesini ve bu süreçte uluslararası toplumun gözetiminde açık bir şekilde görüşüleceğini önerdiği aktarıldı.

Referandumun ertelenmesi teklifine karşılık Barzani'nin ise Fallon'a şunları söylediği kaydedildi:

"Diyalog da bağımsızlığa ulaşmak için bir vesiledir. Ancak şimdiye kadar sunulan teklifler bağımsızlık diyaloğu ve Bağdat'ın bağımsızlık için diyaloğa hazır olduğu garantisini içermiyor. Bu yüzden ne olduğu bilinmeden ve uluslararası garanti verilmeden sadece Bağdat ile diyaloğa geçilmesi uğruna referandum ertelenmeyecektir."

İKİ İYİ KOMŞU

Barzani konuşmasının devamında İngiltere Savunma Bakanı Fallon’a “Irak ile merkeziyetçilikten tutalım, otonomiye ve federalizme kadar her yolu denedik ve hepsinde de kırılma yaşadık. Bizim için bağımsızlık dışında bir yol kalmamıştır.  Biz iki iyi komşu olarak, daha iyi ilişkiler geliştirmekten yanayız’’ dedi.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın İngiliz heyetine “Eğer Bağdat hükümeti, Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlığını belirlenen sürede ve uluslararası garanti ile birlikte uzlaşma temelinde diyaloğa hazır olduğunu açıklarsa, o zaman Kürdistan siyasi önderliği toplanarak son kararını verecektir” dediği kaydedildi.

İNGİLTERE: YARDIMA DEVAM EDECEĞİZ

Michael Fallon, İngiltere hükümetinin Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı askeri yardım ve Peşmerge Güçleri’ne verilen devam edeceğini söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’un referandumun ertelenmesini istediği belirtilen açıklamada “İngiltere Savunma Bakanı, referandumun ertelenmesini ve Bağdat ile diyaloğun uluslararası toplumun gözetiminde ve açık bir şekilde başlatılmasını istediklerini belirtti” ifadesine yer verildi.

YORUMLAR 35
  • Elçi 6 yıl önce Şikayet Et
    torpahları geri alah :
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    maşadan başka birşey değil
    Cevapla
  • Engin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sal bizi gidelim reis Türkler aksiyon olmadan yapamaz sıkıntı yok ölüm zaten bi gün gelecek ha şimdi ha 50 sene sonra.Ölüm bize vız gelir.
    Cevapla
  • Düzceli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman iki kişinin kavga ettiğini görürseniz bilin ki oradan bir ingiliz geçmiştir yakında. Savaşmak için hazır olma zamanı şimdi.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz'in girdiği yerde kesinlikle Türkiye aleyhine bir şeyler bölücülük hainlik vardır darbenin arkasında olduğu gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?