Irak sınırındaki tatbikat alanı genişletildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı arasında bulunan alanda başlattığı tatbikat devam ediyor.

GİRİŞ 19.09.2017 11:50 GÜNCELLEME 19.09.2017 12:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumu ile ilgili tartışmalara, mesaj olarak değerlendirilen TSK'nın Irak sınırındaki tatbikatı devam ediyor. Tatbikat alanı düne göre biraz daha genişletilirken, sınır bölgesindeki askeri hareketlilik de devam etti.



Irak sınırına 2 kilometre mesafedeki Habur Sınır Kapısı'ndaki TIR parkının hemen karşısındaki bulunan arazide dün başlatılan tatbikata M-60-T tankları, kısa menzilli hava sistemi olan stinger füze rampaları, anti tank zırhlı muharebe araçları, geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe araçları, 2 fırtına obüs topu, tank çekicileri, ilk yardım araçları gibi yaklaşık 100 askeri araç katılıyor.

TATBİKAT ALANINA SIKI KORUMA

Tatbikat alanında bugün iş makineleri, tatbikata katılan askeri araçlar için mevzi kazmaya devam etti. Tatbikata katılan tanklar ise bugün hazırlanan plana göre arazide manevra yaparak, beli konumlara yerleşti. Askeri tatbikatın gerçekleştiği alanın çevresi ise Verimli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler tarafından sıkı bir şekilde korunduğu gözlendi.

YORUMLAR 6
  • TürkMücahid 6 yıl önce Şikayet Et
    öncü birlikler tatbikatla beraber içeri sızdı...afrin-idlib hattı zaten ele geçirildi, gerekli ön hazırlık yapıldı... birliklere 25 eyül sabak şafak vaktinde emir gelir ! DURMAK YOK, YOLA DEVAM...
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    tatbikat degil bu mevzilenmek
    Cevapla
  • Kayseri Develi 6 yıl önce Şikayet Et
    savas kaçınılmaz.kerkute sii lerin girmesine anlam veremiyorum.Kurtlerde şii olmaz.İran tarihi bir hata yapiyor.bu hata onu yalnizlastirir
    Cevapla
  • cüneyt 6 yıl önce Şikayet Et
    barışı korumak için savaşa hazır olmak gerek.Rabbim zalimlere fırsat vermesin.
    Cevapla
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    rabbim egerki savasacaksak.düsmani.yendigimi gormeden.onlari bu topraklarda .ve bu denizlerde.gommden.hepsini kazimadan.cocuklarimizin gelecegini teminat altina almadan.canimi alma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?