Mahkeme başkanı Nazlı Ilıcak'ı uyardı!

FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası tutuklu yargılanan Nazlı Ilıcak ifade verdi.

GİRİŞ 19.09.2017 12:35 GÜNCELLEME 19.09.2017 14:22
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi öncesi "subliminal mesaj verdikleri" iddiasıyla tutuklanan gazeteci - yazar Ahmet Altan ve akademisyen kardeşi Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşması görülüyor. 

KENDİSİNİ MENDERES'E BENZETTİ

Ahmet Altan SEGBİS sistemi üzerinden katılacağı duruşma Nazlı Ilıcak savunmasıyla başladı. Nazlı Ilıcak, "3 ay önce sizi suçsuzluğuma ikna edebildiğimi sanmıştım. Ama somut delil var diyerek tahliye etmediniz. Ancak bu somut delilleri sunmadınız. Benim darbeye teşebbüs ettiğimin somut delilleri ne olabilir diye üç aydır düşünüyorum. Benim darbeyi önceden bildiğimi, darbeye nasıl zemin hazırladığımı, niçin darbe yapmak isteyebileceğimi de kanıtlamak zorundasınız. Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım? Menfaat peşindekiler hapiste değil. Ben hiçbir zaman menfaat peşinde olmadım. Zekeriya Öz'le kartopu fotoğrafı, Bugün gazetesinden aldığım 15 aylık maaş darbeye teşebbüsün somut delili midir?

Darbe suçlarında cebir, şiddet aranması lazım. Ben 11 tweetle bir kartopu fotoğrafıyla "darbenin aslî unsuru" olmuşum. Darbe suçlarında cebir, şiddet aranması lazım. Ben 11 tweetle bir kartopu fotoğrafıyla 'darbenin aslî unsuru' olmuşum. Menderes'in başına gelenlerle bugün biz gazetecilerin başına gelen aynı şey. Yassıada'yla mukayeseyi tarihten örnek alınsın diye yaptım. Biz gazeteciler suç teşkil etmeyen yazılarımızla yargılanamayız. Savcının "darbeyi çağrıştırıcı" dediği cümle hangisi? Somut cümle göstermiyor. Hep toptan konuşuyor. Darbeyi ne zaman övmüşüm ben? İddianamede bazı doğrular da var. Mesela Bülent Keneş'in, Kerim Balcı'nın, Emre Uslu'nun darbe çağrışımlı tweetleri... FETÖcüler..."

MAHKEME BAŞKANI NAZLI ILICAK'I UYARDI

Ben Ahmet Altan ve Mehmet Altan dışında birlikte yargılandığım kimseyi tanımıyorum. Ben niye öteki insanlarla birlikte yargılanıyorum? Ben önce terör örgütü üyeliğinden tutuklandım. Sonra bu örgütle alakam olmadığı ortaya kondu ama bu kez de darbecilik yamandı. Mahkeme başkanı savunmasını kısa tutması için Nazlı Ilıcak'ı "Esasa ilişkin savunmanızı şimdi yapmayın. Duruşma bir günlük" diyerek uyardı. Mahkeme başkanı savunmasını kısa tutması için Nazlı Ilıcak'ı "Esasa ilişkin savunmanızı şimdi yapmayın. Duruşma bir günlük" diyerek uyardı.

Bu uyarının ardından Ilıcak savunmasını şöyle sürdürdü: "Hıfzı Çubuklu cezaevine girmeden önce beni güvenilir ve AKP yanlısı bir gazeteci olarak aradı. Ben de onu savunan yazı yazdım" dedi. Mahkeme Başkanı Nazlı Ilıcak'tan savunmasını toparlamasını istedi ve "Bıraksak aksama kadar, yatsıya kadar, sabaha kadar konuşacağınızı biliyorum" dedi. Duruşmaya saat 14:00'e kadar ara verildi.

YORUMLAR 18
  • çakır 6 yıl önce Şikayet Et
    kartopu büyüdü çığ oldu,ilahi adalet.
    Cevapla
  • bahattin 6 yıl önce Şikayet Et
    menfatci değilmiş en yalaka en yagcısın
    Cevapla
  • VATANIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne samimiyet kardeş al sana kartopu......
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    evet evet evet türkiyenin gözüne baka baka darbeyi bekledin desdekledin bu yaşta bu hırs ne olacaktın ne vadettiler hem kimsin sen siya ajanımısın uzun zamandır türkiyede gündem oluşturdun demirelle fetöyü barıştırıp güzelledin
    Cevapla
  • antinkuntin 6 yıl önce Şikayet Et
    sakın siya yazmayın yoksam amarika fena masrafa girer bütün kimlikleri dosyaları acandaları felan yeniden yapmak zorunda galur, bide flimleride yenüden çekmesi gerekir zaar.
    Cevapla
  • antisiya 6 yıl önce Şikayet Et
    siya ajanı???? Sakın CIA ajanı olmasın??
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok Pişmanmış? Acaba En azılı Fetöcü ile böyle kartopu oynarkende pişmanmıydı? :).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı