ABD ve Alman şirketlerinden Türkiye'ye ambargo!

Milli Savunma Bakanı Canikli, IKBY'nin referandum kararı ve Türkiye'ye uygulanan örtülü silah ambargosuyla ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 19.09.2017 16:13 GÜNCELLEME 19.09.2017 16:59
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gaziler onuruna düzenlenen programda konuştu.

ABD VE ALMAN ŞİRKETLERİ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada savunma ürünlerinde yaşanan ambargoya değindi. 'Durum bu' diyerek açıklama yapan Canikli şunları söyledi: "Bugün birçok Amerikan ve Alman firması,  savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları örtülü bir şekilde ambargo  uygulayarak Türkiye'ye vermiyorlar, geciktiriyorlar. Şu anda içinde yaşadığımız  durum, tablo bu. Hibe filan değil, parasını peşin veriyoruz ama terör örgütlerine  karşı son derece bonkör ve eli açık davranıyorlar ama hamdolsun özellikle son  yıllarda bu mücadeleyi tamamen kendi imkanlarımızla, kaynaklarımızla yerli  savunma ürünleriyle yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz."

BARZANİ'NİN REFERANDUM KARARI

Milli Savunma Bakanı Canikli, IKBY'nin referandum kararıyla bağlantılı gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Son günlerde ülkemizin güneyinde etnik yapı üzerine kurulu bir siyasi oluşum oluşturmaya çalışıyorlar, bu üst seviyede tehdit oluşumudur, buna müsaade edemeyiz.

SAVAŞIN FİTİLİNİN ATEŞLENMESİ ANLAMINA GELİR

Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılması ne zaman biteceği bilinemeyen, küresel boyuta taşınacak daha büyük bir savaşın fitilinin ateşlenmesi anlamına gelir.

Irak'ın toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılması anlamına gelecek bir değişim Türkiye için çok ciddi bir risktir.

Risk faktörlerinin büyümesini engellemek için her türlü adımı atacağımızdan, her türlü kararı alacağımızdan hiç kimse en ufak tereddüt içinde olmasın.
 
Güvenlik güçlerimiz ve silahlı kuvvetlerimiz bundan sonra da görevinin başındadır; karar alınması ve adım atılması gerekiyorsa kararlılıkla yerine getirilecektir.

Bu toprakları en iyi şekilde savunabileceğimiz imkanları oluşturmamız gerekir, en ufak rehavet ortamında çok ağır tablolarla karşı karşıya kalabiliriz.

İhtiyaç duyulan bütün kaynak ve imkanlar seferber edilmektedir; bu mücadeleyi yürütebilmek için kaynağımız var.

Çok daha iyi silah sistemlerini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz; dünyadan da çok ciddi talep var.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 94
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve ab urunleri almayalim,mumkun oldugu kadar yerli mal,yoksa en azindan turkiye dostu ulkeleri ,guney kore,japonya,endonezya singapur,Pakistan turki cumhuriyetler vs ulkelerin mallarini ve arabalarini alalim..saygilar
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Parasıyla değilmi ha Ahmet den almışım ha Mehmet den. Şu an birçok silahı kendimiz üretiyoruz. Yapamadığımız silahları Rusya Çin Hindistan gibi ülkelerden rahatlıkla karşılarız. NATO itiraz etmesi durumunda uyguladıkları gizli ambargo yu bahane ederiz.
    Cevapla
  • şahintürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Kara savaşı olmadan savaş kazanılmaz devlet zaman kaybetmeden gönüllü savaşcılara silah vermeli Türkiye en az 20 milyon gönüllü çıkarır hazır olmalıyız
    Cevapla
  • turkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    la kotu komsu silah sahibi yapar
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    İki katına bile yapsak dışarıdan almayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'la ilgili aldığı cevap Özgür Özel'i dumur etti! Aynı soruyu 2. kez sordu
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...