Mahkeme kararını verdi! Nazlı Ilıcak...

FETÖ'nün medya yapılanması davasında ara karar. Mahkeme Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak dahil 6 sanığın tutukluluk halinin devamına kara verdi.

Mahkeme kararını verdi! Nazlı Ilıcak...
Mahkeme kararını verdi! Nazlı Ilıcak...
GİRİŞ 19.09.2017 18:22 GÜNCELLEME 19.09.2017 18:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Prof. Dr. Osman Özsoy'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

ALTAN KARDEŞLER DAHİL 6 SANIĞIN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın edindiği bilgilere göre; Darbe girişimine ilişkin davada, duruşma savcısı, suçun  niteliği, istenilen ceza miktarı, kaçma şüphesi gerekçesiyle Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazıl Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etmişti.

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Emre Uslu, Tuncay Opçin, Bülent Keleş ve Prof. Dr. Osman Özsoy’un da bulunduğu 10 sanığın dosyasının ayrılmasına, duruşmanın 13 Kasım’a ertelenmesine karar verildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, tanık Nurettin Veren ve gizli tanık Söğüt'ün dinlenmesinden vazgeçilmesine, dava dosyasının ‘esas hakkında mütalaasını’ hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine karar verdi.

ZAMAN GAZETESİNN ESKİ YÖNETİCİ VE YAZARLARININ DA OLDUĞU 22 KİŞİNİN TUTUKLUĞU DEVAM EDECEK

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma sonunda açılan davada, cumhuriyet savcısı, Mümtazer Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi. 

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek ile tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Ahmet Altan duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman'ın da hazır bulunduğu duruşmaya, firari sanıklar Abdulkerim Balcı, Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Osman Özsoy, Şemseddin Efe, Tuncay Opçin, Ali Çolak, Bülent Keneş ve Faruk Kardıç ise gelmedi.

Duruşmaya AK Parti Milletvekili Nurettin Yaşar, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Altan Tan da izleyici olarak katıldı.

Duruşma, mahkemeye gelen evrakların okunmasıyla başladı. Gelen evraklara ilişkin sanıkların beyanları soruldu.

NAZLI ILICAK ''CEZAEVİNDE OLMAKTAN YORULDUM'' DEYİP AĞLADI

DHA'nın haberine göre; FETÖ'nün medya yapılanması davasında savunmasına devam eden gazeteci Nazlı Ilıcak, "Çocuklarıma yük olmaktan yoruldum. Cezaevinde olmaktan yoruldum. Burada sürekli suçsuzluğumu anlatmaktan yoruldum. Tahliyemi talep ediyorum" diyerek ağladı. Sanık gazeteci-yazar Ahmet Altan ise silahlı darbe yapmakla suçlandıklarını belirterek "Tek bir kanıt gösterin, temyiz hakkımdan vazgeçeceğim. Ömrümün geri kalanını bir hapishane hücresinde sessizce geçirmeye razı olacağım" dedi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda savunmasına devam eden Nazlı Ilıcak, "Hakkımda karar verirken FETÖ ile cemaat arasındaki farkı gözetin lütfen. Bu yapı bir terör örgütünden çok daha tehlikeli. Bir terör örgütü darbe yapabilir mi? Bir terör örgütü devletin bütün kurumlarının gizlice ele geçirebilir mi? Ben bu örgütün gerçek yüzünü geç anlamış olabilirim ama katiyen suç işlemek kastıyla hareket etmedim" dedi.

''CEZAEVİNDE OLMAKTAN YORULDUM''

Ilıcak, "Memleketimi seviyorum. 40 yıldır gazeteciyim, 70 yaşını geçtim hiçbir zaman ülkemin dışında yaşamak istemedim. Bundan sonra da kaçma niyetim yok. Delilleri karartma şüphesi yok asla. Digitürk'ü iptal etmedim, Bank Asya'da hesabım yok. Samanyolu'nda çalışmadım. Ben hiçbir zaman tercih etmedim buralarda çalışmayı. Özgürce yazamayacağımı biliyordum. Mücadeleci bir yapım var. Çocuklarıma yük olmaktan yoruldum. Cezaevinde olmaktan yoruldum. Burada sürekli suçsuzluğumu anlatmaktan yoruldum. Tahliyemi talep ediyorum" diyerek gözyaşı döktü.

YORUMLAR 24
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    İtiraf et ve kurtul.
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Çocukların defalarca uyardı anne yapma yazma senaryo yazma hakaret etme sen ne yaptın verdim veiştirdin katlanacaksın.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Geberin orada curuyun disardayken atip tutuyordunuz. Ceza verilmeyecek boyle gidip baskilara boyun egip birakicaz Kesinlesen bir ceza olsun artik. Yeter ya gercekten adelet oldgunu dusunmuyorum turkiyede.
    Cevapla
  • Sadettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlarca insanın döktüğü gözyaşının hesabını nasıl vereceksiniz birde onu düşün
    Cevapla
  • dayı 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel böyle devam vatan hainlerine göz açtırmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...