S-400'lerin yerleştirileceği şehir belli oldu!

Rusya ile S-400 anlaşmasının tamamlanmasının ardından sevkiyat çalışmaları hız kazandı. Türkiye ile Rusya arasındaki görüşmelerde sistemin Akıncı üssüne kurulması kararlaştırıldı.

GİRİŞ 20.09.2017 06:30 GÜNCELLEME 20.09.2017 09:00
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Türkiye’ye S-400’lerin sevkiyatını öngören anlaşma Türkiye ile Rusya arasında imzalanırken, sevkiyat için çalışmalara da hızla başlandı. Rus uzun menzilli hava savunma sistemi S-400’lerin konuşlanma yeri olarak, Ankara’daki Akıncı Üssü seçildi. 2018 yılında gelmesi beklenen S-400 füze bataryaları Akıncı Üssü’ne konuşlandırılacak. Akıncı Üssü, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin sevk ve idare edildiği bir üs olarak kullanıldıktan sonra, üsteki filoların Merzifon ve Eskişehir’e nakledilmesi suretiyle boşaltılmıştı. Halen gerek hava savunma tedbirlerine başkentin güvenliğiyle başlanması gerekse üssün mevcut hangarları, uzun pistleri ve geniş alanıyla hayli uygun şartlara sahip olması nedeniyle Akıncı Üssü’nün tercih edildiği belirtildi.

ÖZELLİKLİ HANGARLAR RAMPALAR YAPILACAK

S-400’lerin Akıncı’ya getirilmesi öncesi, Üs’te hummalı çalışmalar başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Rusya devlet silah ihracat şirketi, S-400 füzeleri için ihtiyaç duyulan hangarlar ve rampaların sevkiyat öncesi hazır edilmesini istedi. Bu kapsamda Akıncı Üssü’ne 2 adet devasa hangar yapılacak. Bu hangarlar da “özellikli” olacak. Rusya, S-400’lerin muhafaza edileceği ve bakımlarının yapılacağı hangarların taşıması gereken özellikleri daha sonra bildirecek. Akıncı Üssü’ne ayrıca, füze bataryaları için rampa yerleri yapılması istendi.

2018’DE 2 ADET S-400 GELİYOR

Rusya, Akıncı Üssü’ne iki adet hangar yapılmasını isterken, Türkiye 1 adet kesin alım, 1 adet de alım garantisi olmak üzere toplam 2 adet S-400 füze bataryasını hazır alım yöntemiyle tedarik edecek. Her iki füze bataryasının da Akıncı’ya gelmesi bekleniyor. İki bataryanın da Akıncı’ya getirilmesi ise, barış halinde bataryaların Akıncı Üssü’nde duracağı anlamını taşıyor. Bu doğrultuda Akıncı Üssü’nün “barış mevzii” olarak S-400’lere ev sahipliği yapacağı belirtiliyor. Halen “barış mevzii” olarak İstanbul’da bulunan Hawk füzeleri de gerektiğinde istenen yere ulaştırılıyor. Çok sayıda Hawk Füzesi, ihtiyaç olduğu için Güneydoğu’da görev yapıyor. Hawklar, ihtiyaç olmadığı zamanlarda da İstanbul’da tutularak buradaki özellikli hangarlarda sürekli bakımları yapılıyor ve kullanıma hazır bekliyor. S-400’ler de aynı yöntemle görev yapacak. Barış halinde Akıncı’da bulunacak olan füze bataryaları, istendiği zaman savaş tehdidi algılanan sınır bölgesine nakledilecek.

AKINCI S-400’E HAZIR

Kaynaklar, Akıncı Hava Üssü’nün halen mevcut bakım hangarlarıyla da yerinde bir tercih olduğunu belirtiyorlar. Halen bakım hangarlarının S-400 için küçük kalabileceği, daha büyük hangarların kısa sürede yapılabileceği belirtiliyor. Yine üssün hayli geniş oluşu ve pistleriyle de S-400’ün barış mevzilenmesi ve füze rampalarının inşasında uygun bir alan olduğuna işaret ediliyor. Bu arada uzmanlar, Türkiye’nin kendi uzun menzilli hava savunma sistemini ortak üretim modeliyle üreteceği çalışmalarda Roketsan’ın tecrübe birikimiyle öne çıktığına işaret ediyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 87
  • ne akıncısı? 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu S 400'leri Akıncı üssüne kurmaya karar vereni derhal görevden atın! Akıncı üssü Ankara'da Suriyeden veya Iraktan bir füze atılsa Akıncı üssünden arşı koymak için atılan füzenin ne vurma menzili ne de yakalama süresi yetersiz kalır.Aklını peynir ekmekle yemiş yetkililer var hala.
    Cevapla
  • werty 6 yıl önce Şikayet Et
    öncelik tabiki başkent olacak.ayrıca menzil 400 kilometre.ayrıca ankaradan ateşlenen bir s400 füzesi hedefe 1 dk'da varıyor.snde 4.5km yol alıyor füze.
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bunlar başlangıç bataryaları. bunun devamı Türkiye'de ortak üretilecek. çok geç kaldık bu konuda ama Türkiye'nin tamamı koruma altına alınacak. 2 batarya ile bitmeyecek ki. merkezi yerde kurulması acil durumda ülkenin her yerine nakledilmesi konusunda kolaylık sağlar. bir yerden başlamak lazım. abd, ab satma bile satmıyordu bize ama Rusya ile teknoloji transferi ve ortak üretim konusunda anlaşıldı. zaten biz yeni nesil füze tamamen yerli olarak üretiyoruz. menzil konusunu da bu füzelerden öğrenip yapacağız İNŞAALLAH. adamlar yüz yıldır bu işle uğraşıyor, biz yeni başladık.
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    ltfn araştıralım rumuzlu arkadaş. benim teknoloji transferi dediğim ortak üretim ve özellikle mesafe konusu. yazılım ve radar konusunda yardım almaya ihtiyacımız yok zaten. bu sistemin yaklaşık 50 km civarında olanını biz yazılımı da dahil olmak üzere yaptık zaten. ayrıca som füzelerini bunlarda kullanamazsın, onlar tamamen ayrı. batarya, radar, yazılım bizde var. sistem de var ama mesafeyi uzatamadık. işte s-400 veya 500-600 lerden bunu öğreneceğiz. ha kendimiz yaparmıyız evet yaparız ama 10-15 yılımızı alır. ama bu sistemler bize acil lazım bu da bir gerçek.
    Cevapla
  • ltfn araştıralım 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ortak üretim ve teknoloji transferinde ne kodlar ne radar sistemi,ne kontrol sistemleri var.Adam sana kamyonu yap diyor geri kalanı kendisi yapıyor.Ha bir de kendi füzeni kullanabilirsin konusunda teknolojik destek veriyor.Yani koy Som'u S 400 fırlatma rampasına at.
    Cevapla
  • Kamil Akkoyun 6 yıl önce Şikayet Et
    Alıp yazılımını ben geliştiricem desene... Rusya dan aldığın savunma silahı, Rusya ile girdiğin bir savaşta çalışır mı sence? Şunu biliyor muydunuz, Amerika ile F-16 kullanarak savaşa bilecek tek ülke, Kuzey Kore. Bunun dışında hiç bir üke İsral veya Amerika ile f-16 ve bir çok model jetini bu ülkelere karşı kullanamaz. Bu araçlar yazılım olmadan, ne bir hedef vurabilir, ne doğru yere uçabilir hatta bir mermi dahi ateşleyemez.
    Cevapla
  • Kamil Akkoyun 6 yıl önce Şikayet Et
    Konu hakkında birazıcık araştırma yapanlar, projenin, İsral' in İran tehditine karşı planlanan hava sahası savunma projesi için hayata geçirildiğini anlar. Geniş bir çember oluşturularak S400 ler yerleştiriliyor. Diğer ülkelerde bulunan, yerleştirilmiş noktaları google kolayca önünüze getiriyor.
    Cevapla
  • yüksel 6 yıl önce Şikayet Et
    amma saçmalamışsın ha. israille işbirliği mi yapıyoruz yani :))) israil zaten abd den her istediği silahı alıyor. niye s400 lere güvensin. ayrıca merak etme iran asla israile saldırmaz. ayrıca bir üstteki yazında uçak yazılımlarından bahsetmişsin çok biliyorsun ama Türkiye'nin bütün füze, helikopter ve uçak yazılımlarını kendisi geliştirdiğini bile bilmiyorsun. 20 sene öncesinde kalmışsın kendini güncelle biraz.
    Cevapla
  • düşün 6 yıl önce Şikayet Et
    S-400 alımından rahatsız olan abd çok ferah bir şekilde ypg'ye tır tır silah veriyor. Rusya ile yakın olmamız ingiliz derin devletini epey rahatsız ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı